High Tech Platform bijeenkomst

Op bezoek bij

  


Dé manier om na werktijd geïnspireerd
en informeel uw netwerk uit te breiden

exclusief voor High Tech Platformleden (gratis)

Dit is de 5PM

De naam zegt het eigenlijk al: een 5PM is dé bijeenkomst waarbij u in korte tijd, buiten werktijd, zowel uw kennis verbreedt als uw netwerk uitbreidt. De opzet is dan ook simpel: om 17.00 uur heten we u welkom met een broodje, waarna u vervolgens van 17.30 tot 19:30 uur een interactieve kennissessie bijwoont en daarna ruim de gelegenheid krijgt te netwerken.

Kennissessies in het teken van ondernemerschap

De kennissessie staat in het teken van een actueel thema op het gebied van ondernemerschap. Zo passeerden thema’s als het Business Model Canvas en de Why How What van marketingguru Simon Sinek al de revue. Na de sessie heeft u inspiratie toepasbaar zowel op de werkvloer als tijdens de afsluitende netwerkborrel.

De 5PM agenda voor 2018

Wist u dat 60% van de MKB bedrijven te maken krijgen met cybercrime? Malware, ransomware en botnet zijn hierbij de meest voorkomende cybercrime-vormen. En hoewel Big Data en IoT-oplossingen grote voordelen met zich meebrengen zijn deze ook aantrekkelijk voor hackers, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan het veroorzaken van downtimes bij machines en het op straat komen te liggen van belangrijke productie- en machinedata. Waar begint u met het beveiligen van uw bedrijf en welke aspecten zijn belangrijk?

Tijdens deze 5PM deelt Casper Schellekens, Lecturer Cyber Security bij Fontys, tips en tricks om uw bedrijf te beveiligen tegen hackers. Dit doet hij aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden met de nadruk op cybersecurity binnen de industrie. Na afloop van de 5PM heeft u praktische handvatten om te starten met het beschermen van uw bedrijf tegen cybercriminelen. 

Programma:

17:00 uur - Ontvangst met broodjesbuffet

17:30 uur - Workshop Cybercrime

19:30 uur - Aanvang Netwerkborrel

20:30 uur - Einde bijeenkomst 

5PM: Blockchain en AVG, wat komt daarbij kijken?

Blockchain is een opkomende ontwikkeling met interessante kansen voor de industrie. Door een openbare database met bijvoorbeeld industriestandaarden aan te maken kan onder andere ketensamenwerking versterkt worden. Echter, de manier van verwerken en opslaan van data dient te voldoen aan de laatste (privacy) wet- en regelgeving. Tijdens de 5PM op 24 mei vertellen twee experts over deze thema’s en ontdekt u hoe u deze kunt toepassen binnen uw bedrijf.

Blockchain en de AVG: hoe past u dit toe in uw bedrijf?
Blockchain, wat kunt u ermee, welke kansen liggen er en hoe is dit toepasbaar in de industrie? Op deze vragen geeft Egbert-Jan Sol van TNO u duidelijkheid. Daarnaast brengt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vele veranderingen rondom (persoons)data verwerking met zich mee. Hoe past u deze wetgeving toe in uw bedrijf en heeft dit ook consequenties voor de toekomstige Smart Factory? Benjamin Williams van Privacy Management Partners vertelt u hier alles over.

Programma
17:00 uur - Ontvangst met broodjesbuffet
17:30 uur - Lezing Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) door
                    Benjamin Williams (consultant Privacy Management Partners)
18.30 uur - Lezing Blockchain door Egbert Jan Sol (TNO)
19:30 uur - Netwerkborrel
20:30 uur - Einde bijeenkomst 

Deze bijeenkomst is volgeboekt. 

Neem een kijkje bij Thermo Fisher Scientific (FEI)!

Op 5 juli bezoeken we een wereldspeler op het gebied van elektronenmicroscopen: Thermo Fisher Scientific (FEI) in Eindhoven. Het bedrijf heeft een jaaromzet van bijna $17 miljard en telt 50.000 medewerkers wereldwijd. Tot de klanten behoren onder meer de farma- en biotechbedrijven, ziekenhuizen en klinische diagnostische laboratoria. Voor dit bedrijfsbezoek zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Programma:

15:45 - 16:00 uur - ontvangst 

16:00 - 16:30 uur - presentatie over Thermo Fisher Scientific (FEI)

16:30 - 18:00 uur - rondleiding door de productie en de Nanoport (test ruimte)

18:00 - 18:30 uur - netwerkborrel 

Deze bijeenkomst is volgeboekt.


Neem een kijkje bij Vanderlande!

Op 28 november bezoeken we de wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten: Vanderlande. Het bedrijf heeft een stijgende jaaromzet van € 1,6 miljard en telt 6000 medewerkers wereldwijd.

Op luchthavens worden er maar liefst 3,7 miljard stuks bagage per jaar via Vanderlande systemen afgehandeld, oftewel 10,1 miljoen per dag. Deze systemen zijn op 600 verschillende luchthavens actief en op 13 van de top-20 in de wereld. Daarnaast sorteren de systemen van Vanderlande wereldwijd meer dan 39 miljoen pakketten per dag voor verschillende klanten waaronder de meest toonaangevende sorteercentra voor pakketdiensten.


Programma:

14:00 - 14:30 uur - ontvangst

14:30 - 15:30 uur - presentatie over Vanderlande

15:30 - 17:00 uur - rondleiding

17:00 - 18:00 uur - netwerkborrel


Maximaal 50 deelnemers, vol=vol


Locatie: Vanderlandelaan 2 | 5466 RB Veghel