High Tech Platform bijeenkomst

5PM: De impact van Model Based Definition

25 april 2019  

Mikrocentrum | De Run 1115 | Veldhoven

17:00-20:30 uur

exclusief voor High Tech Platformleden (gratis)

De impact van Model Based Definition: de 2D tekening verdwijnt
Vanaf dit jaar is 3D PMI (Product and Manufacturing Information) de standaard bij ASML. In de markt ook wel bekend als Model Based Defintion (MBD). Dit heeft grote impact op de werkwijze van de complete toeleverketen; digitaliseren is namelijk vereist bij MBD. Maar, wat betekent dit nou precies voor u als toeleverancier en waar begint u? Ontdek het tijdens de 5PM: de impact van Model Based Definition, op 25 april.

Transitie van 2D naar een 3D-tekenmodel met MBD
Model Based Definition kan worden gebruikt om annotaties te genereren op een traditionele 2D-tekening van de gegevens. In het algemeen wordt MBD echter gebruikt om de productdefinitie in het 3D-model te visualiseren, waardoor de behoefte aan tekeningen wordt geëlimineerd. Heel basaal komt het erop neer dat MBD de 3D-geometrie data en de 2D-maakinformatie samenbrengt.

Hoor de visie van ASML en ontdek de ervaringen van KMWE
Met MBD valt winst te behalen voor de toeleverketen. Naast meer efficiency, verkleint het de foutkansen en neemt de doorlooptijd van uw product af. Leo Broers, Projectleider Model Based Definition bij ASML vertelt tijdens de 5PM waarom die keuze gemaakt is, hoe het wordt uitgevoerd en wat de eerste ervaringen zijn. Daarnaast deelt Jan Retera, Senior Cost Engineer Machining bij KMWE zijn ervaring over het implementeren van MBD.


De sprekers:

Leo Broers Jan Retera

Leo Broers
Project Manager
Implementatie van Model Based Definition
ASML Netherlands BV

Jan Retera
Senior Cost Engineer Machining
KMWE

Het programma
17.00 uur - ontvangst met buffet
17.30 uur - lezing Leo Broers
18.15 uur - lezing Jan Retera
19.00 uur - rondetafelsessies
19.30 uur - netwerkborrel
20.30 uur - einde bijeenkomst