High Tech Platform bijeenkomst

7AM: Duurzaam produceren: duur(zaam)?

7 maart 2019 geannuleerd!  

Mikrocentrum, De Run 1115, Veldhoven

07:00-09:00 uur

Netwerken met inhoud en vanaf 9.00 uur weer aan het werk - exclusief voor High Tech Platformleden (gratis)

7AM mini-workshop: Business genereren door duurzamer en slimmer te produceren

Op 7 maart organiseren we een nieuwe editie van de 7AM ontbijtsessie met als thema: business genereren door duurzamer en slimmer te produceren. In een mini-workshop ontdekt u praktische, op circulariteit gerichte tips, kansen, businessmodellen en designstrategieën. Ook krijgt u handvatten om waardeverlies in uw productie- en gebruiksketen te identificeren en te transformeren naar winst.

Van circulair ontwerpen tot circulaire businessmodellen
Tijdens de mini-workshop deelt Marien Korthorst van Cirkel design en trainer in het Circo programma praktische tips en een methodiek op drie niveaus:

  1. circulair design van producten en diensten,
  2. circulaire business modellen
  3. implementatie in de eigen praktijk.

Hierbij ligt de focus niet alleen op nieuwe, maar ook op bestaande producten en diensten. Tijdens de workshop ontdekt u waar voor u nieuwe kansen liggen. Het belooft een inspirerende ochtend te worden met collega ondernemers waarna u weer vol energie aan het werk kunt gaan!


Over de spreker

   

Marien Korthorst, Cirkel design

In 1993 afgestudeerd aan de Design Academy, is Marien inmiddels 25 jaar actief als industrieel ontwerper van zeer uiteenlopende producten, voor diverse markten. Naast industrieel ontwerper en eigenaar van zijn eigen bedrijf Cirkel design, is Marien sinds 2017 ook Circo-trainer in het Circo programma, waarin hij bijdraagt aan het ondersteunen van de Nederlandse maak- en creatieve industrie in de transitie naar de Circulaire Economie.

Cirkel design levert design en ontwikkeling van onderscheidende, zinvolle producten voor gebruik door professionals. In de ontwerpen zijn design en gebruiksplezier, business en techniek, zorgvuldig in evenwicht. Met oog voor de ontwikkelingen in de maatschappij: producten met een zo lang mogelijke levensduur, maximaal gebruikmakend van hernieuwbare grondstoffen. Om zo kansen te benutten om bij te dragen aan de transitie naar een Circulaire Economie, gericht op kringlopen. Dat is Circular Design volgens Cirkel design.