onderdeel van Photonics Applications Week

Applied Optics for Manufacturing Workshop

5 oktober 2020  

Mikrocentrum, Veldhoven

Het doel van de workshop Applied Optics for Manufacturing (AO4M) is het stimuleren van de integratie van nieuwe optische technologie in de machinebouwindustrie in Zuid-Nederland en omliggende regio's. Nederland, België en Noordwest-Duitsland zijn de thuisbasis van vele universiteiten, onderzoekscentra en MKB’s, maar ook van grotere bedrijven zoals ASML en Philips die onderzoek doen en veel gebruik maken van optica. Dit genereert een ecosysteem van hoogopgeleide optica-ingenieurs wier ervaring de engineeringbedrijven in de regio verder ten goede kan komen.

Programma
De ochtendsessie zal een perspectief geven van toegepaste optische technologieën die nu worden ontwikkeld in universiteiten en onderzoekscentra en die naar verwachting de komende 5 jaar gemeengoed zullen zijn in de industrie. De doelgroep is grotere ingenieursbureaus en bedrijven met een strategische planning op middellange termijn. Na de lunch ligt de focus op optische technologieën die net op de markt zijn gebracht met de bedoeling om start-ups en MKB's te verbinden met de doelgroep van technische bedrijven met onmiddellijke behoeften aan toegepaste optische oplossingen.

De structuur van zowel de ochtend- als middagsessies zal bestaan ​​uit een keynote-presentatie, uitgenodigde sprekers die ter plaatse presentaties geven en een paneldiscussie waar de sprekers uw vragen zullen beantwoorden. Vragen kunnen al bij registratie voor de workshop worden ingediend.

De sprekers zijn zowel Nederlands- als Engelstalig. Het evenement wordt georganiseerd door Mikrocentrum in hun nieuwe ontmoetingscentrum in Veldhoven en maakt deel uit van de activiteiten van de Photonics Applications Week die in dezelfde week in de regio Eindhoven wordt gehouden. Uiteraard is er koffie en lunch aanwezig en wordt de middag afgesloten met een borrel. Er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie.

COVID-19 voorzorgsmaatregelen in overeenstemming met de richtlijnen van de 1,5 m-samenleving zullen worden gevolgd. De workshoplocatie is ruim en het aantal aanwezigen zal beperkt zijn.

De workshop is gratis toegankelijk. Deelnemers moeten zich vooraf registreren op de Mikrocentrum-website.

Applied Optics for Manufacturing Workshop is een initiatief van TU-Delft dat in samenwerking met Mikrocentrum wordt georganiseerd.

Voor het volledige programma van de Photonics Applications Week:
https://photonicsapplicationsweek.com/

banner paw

 

PERSBERICHT

Jakajima en Mikrocentrum slaan handen ineen voor de Photonics Application Week 2020

Eindhoven/Veldhoven 23 april 2020 – Jakajima, Matchmaker for Innovators d.m.v. (inter)nationale congressen en Mikrocentrum, Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie, kondigen de samenwerking aan voor de organisatie van de Photonics Application Week, die van 5 tot 9 oktober 2020 plaatsvindt. Door deze samenwerking worden (inter)nationale eindgebruikers van op fotonica, ofwel licht, gebaseerde applicaties op grote schaal gekoppeld aan de daarbij behorende ontwikkelaars. De derde editie van de Photonics Application Week vindt merendeels plaats in de Brainport regio rondom Eindhoven.

Fotonica (licht) is en blijft een niet eenvoudig uit te leggen natuurkundige technologie die de basis vormt van talrijke toepassingen waarbij de bijdrage van “licht” vaak niet zichtbaar is. De Photonics Application Week biedt gedurende een gehele week bezoekers de kans kennis te maken zowel met de werking van de technologie als toepassingen. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, agrifood, telecom, datacom, industrie, beeldherkenning maar ook in LED verlichting en lasers.

Door de samenwerking tussen Jakajima en Mikrocentrum worden ontwikkelaars en producenten uit de technische maakindustrie met elkaar verbonden. Het doel van de samenwerking is om deze bedrijven laagdrempelig kennis te laten maken met de fotonica technologie en de meerwaarde hiervan voor hen te ontdekken. Bovendien wordt zichtbaar op welke manier en in welke omvang fotonica gebaseerde applicaties zowel technische voordelen bieden als de winstgevendheid bevorderen.

 

Over de Photonics Applications Week

De Photonics Applications Week vindt plaats van 5- 9 oktober in de Brainport Regio (Eindhoven en omgeving). Meer informatie over de week en het programma (dat in ontwikkeling is) is te vinden op www.phappweek.com en op LinkedIn, Twitter en Facebook. In communicatie #phapps gebruiken.

Contact

Ir. Mat Josquin | m.josquin@mikrocentrum.nl | 06 - 22 22 08 32

Dr. Roger M. Groves | R.M.Groves@tudelft.nl | 015 - 278 82 30

Mikrocentrum | events@mikrocentrum.nl | 040 - 296 99 22

Locatie

Mikrocentrum
De Run 1115
5503 LB Veldhoven

PandMikrocentrum

Klik hier voor een routebeschrijving.