Future proof maintenance

6 november 2018  

Twents Proeflokaal, Hengelo

09.30 - 17.00

Leden High Tech Platform € 75,- excl. BTW of zet uw voucher in voor gratis toegang. Niet-leden High Tech Platform € 95,- excl. BTW

Hoe kunt u Smart Maintenance laten werken voor uw organisatie?

Beter voorspelbaar onderhoud, geen ongeplande downtime en kostenbesparingen? Hoe realiseert u dit met nieuwe technologieën? Veel maakbedrijven worstelen met de vraag in hoeverre het inzetten op smart en predictive maintenance zinvol is, zeker nu de technologie nog volop in ontwikkeling is. Wat zijn de ontwikkelingen en verwachtingen van Internet of Things, slimme sensoren en additive manufacturing in de nabije toekomst? Ontdek het tijdens het Smart Maintenance Congres op 6 november!

Dit is het Smart Maintenance Congres

De komende jaren neemt het aantal slimme sensoren en machines naar verwachting steeds verder toe. De gecombineerde belofte van slimme sensoren en het internet of things bevindt zich nu nog in het hype-stadium, maar biedt vele kansen op het gebied van onderhoud. Hoe bereiden andere bedrijven zich voor op deze toekomst en welke learnings zijn er?

Sprekers van de volgende bedrijven delen hun visie en inzichten:

  • World Class Maintenance
  • ASML
  • UTwente
  • Friesland Campina 
  • Fraunhofer Institut
  • Vanderlande

Kom op 6 november naar Hengelo, laat u inspireren en krijg de tools aangereikt om future proof maintenance te realiseren!

Meld u aan als bezoeker

Presenteer uw bedrijf op Smart Maintenance Congres 2018

Bent u werkzaam bij een bedrijf gespecialiseerd in technologische oplossingen en/of diensten voor verbetering van onderhoudsprocessen? Zorg dat uw product of dienst onder de aandacht komt op de expo!

09:30-10:00
Ontvangst
10:00-10:10
KarinMZwartWit
Welkom

Karin Mous, Event Manager, Mikrocentrum

10:10-10:30
Akkermans
Slimme wegen naar slim en efficiënt asset management

Prof. dr. Henk A. Akkermans, Directeur World Class Maintenance en hoogleraar Tilburg University

Waarom vertrouwen we in ons privéleven al zo lang en zo vaak op technologie, maar wordt diezelfde beschikbare technologie maar zo mondjesmaat gebruikt wordt in ons werkveld?

De Delphi-studie Smart moves for smart maintenance die WCM uitvoerde naar de belangrijkste onderwerpen voor maintenance-innovatie is voor de markt uitermate relevant. De uitkomsten van het onderzoek wijzen o.a. naar de inzet van condition based maintenance, big data analytics, smart sensors, 3D design & virtual reality, performance dashboards, life cycle costing en design for maintenance.

Asset management is van strategisch belang, maar hoe maken we een link met de toepassing van nieuwe technologie en de hoeveelheid aan beschikbare data?

 

10:30-11:00
GedoKuiper TataSteel
Prediction is Key: verticale, horizontale en transversale integratie van installatie-conditie en proces- en productgegevens.

Gedo Kuiper, Principal Scientist / Project Leader ‘Steel 4.0’, Tata Steel

Eén van de sleutels tot betere bedrijfsvoering is het kunnen voorspellen van de installatieconditie. Door het koppelen van de (voorspelde) installatieconditie aan de productieplanning, productkwaliteit en productiviteit kunnen de installaties optimaal benut worden. Predictive Maintenance gaat om méér dan alleen het reduceren van onderhoudskosten, maar onderhoud integreren in operationele beslissingen: het verschuiven van sub-optimalisatie op installatie niveau naar integraal monitoren en sturen van bedrijfsprocessen.

 

11:00-11:30
koffie
Koffiepauze
11:30-12:00
Voorspelling doen in hoog complexe omgeving

Marcel Brunt, ASML

Over the years several attempts were made also at ASML to develop and implement a predictive based maintenance strategy. The lecture will present 3 examples of projects and illustrate how these methods work (SPC like and information driven) and what was done (or not) to embed them in the organization. There are both organizational and technical challenges.

12:00-12:30
PaulHavinga Utwente
Small big data: van sensoren naar information

Paul Havinga, Utwente

Heel veel systemen heten tegenwoordig smart. Smart is beter – uiteraard - maar hoe bereik je dat nu? Veel hangt daarbij af van het meten van wat er nu feitelijk aan de hand is, en sensoren zijn daarbij essentieel. Het Internet der Dingen (ook wel genoemd IoT) bestaat uit een netwerk van samenwerkende sensor-, reken- en redeneercomponenten die sterk ingebed zijn in en actief - maar onopvallend - in wisselwerking staan met de omgeving. Deze netwerken van slimme sensoren communiceren met elkaar en analyseren en interpreteren de immense hoeveelheid informatie over de fysieke objecten en omgeving. Hierdoor kan een nauwgezet beeld worden gegeven van de algehele omgeving, en kan daarmee zelfs een voorspelling worden gemaakt van wat er zal gaan gebeuren. In deze presentative zal in worden gegaan op dergelijke technieken, en zal met enkele voorbeelden aangegeven worden hoe dat benut kan worden.

12:30-13:30
lunch
Lunchpauze
13:30-14:00
AndreJansen
Hoe een MKB-er de transitie naar Smart Maintenance heeft gemaakt

André Jansen, HTM Nederland

André Jansen heeft binnen NTS Norma in Hengelo de transitie begeleid naar Smart Maintenance. Wat zijn de do's and don'ts? Welke valkuilen moet u zien te vermijden?

14:00-14:30
RoyDamgrave Fraunhofer
Mixed (up) Reality in maintenance

Roy Damgrave, Fraunhofer Project Center

AR/VR biedt al jaren veel mogelijkheden om als effectief gereedschap ingezet te worden bij het onderhouden van systemen en producten. Met de huidige AR/VR technologie en de toename van de beschikbaarheid van data en informatie in een productlevenscyclus, komt het gebruik van  AR/VR voor meer bedrijven binnen handbereik. Het realiseren en succesvol integreren van dergelijke oplossingen vergt wel een duidelijke visie en gestructureerde aanpak.

14:30-15:00
koffie
Koffiepauze
15:00-15:30
FredVerstraaten Vanderlande
Smart Maintenance: het antwoord ligt in een geavanceerder onderhoudsbeleid

Fred Verstraaten, Technology Manager en R&D MT lid, Vanderlande
Lotte de Koning, R&D engineer, Vanderlande

As a supplier and service provider of material handling solutions worldwide, Vanderlande is faced with a significant challenge: keeping our systems performing according the increasing expectations of our customers. A failing asset immediately influences the throughput, revenue and could even cause unsafe situations. So how do we balance these conflict interests? The answer lies in more advanced maintenance policies.

One of those policies is Predictive Maintenance (PdM). Connecting our assets to the Internet of Things (IoT) and applying Cloud Edge Technology and Data Science create the opportunity to continuously monitor our assets from actual machine data. Algorithms predict the current equipment health and forecast wear and tear which provides input to most efficiently plan the time to perform maintenance.

15:30-16:00
MartinBlenkers
Smart Maintenance: Now!

Martin Blenkers, Manager UpTimeWorks, IJssel

Neem afscheid van het ongeplande falen van uw productie-installaties met alle impact op veiligheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten. Realiseer een omgeving waarin de signalen van slijtage in het vroegste stadium worden gedetecteerd en leiden tot de juiste proactieve maatregelen. De technologie om de stap te maken naar Condition Based, Predictive Maintenance is nu beschikbaar. Maak aan de hand van praktijkvoorbeelden kennis met de wereld van slimme sensoren, cloud databases, apps, analyse software en slimme algoritmen.

16:00-17:00
Borrel
Afsluitende netwerkborrel

Wie kan exposeren?

Organisaties met technologische oplossingen en/of diensten voor verbetering van onderhoudsprocessen. Dit kan op zowel strategisch als operationeel niveau zijn.

Wat kunt u verwachten?

  • Ontmoet beslissers van bedrijven die te maken hebben met onderhoud
  • Netwerk effectief in deze compacte opzet
  • Doe kennis op van de nieuwste ontwikkelingen

Zorg dat u er bij bent!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor deelname:

Sponsorpakketten

Brons   €750

leden:
€500

 

Zilver €1.250

leden:
€1.000

 

Goud €1.500

leden:
€1.250

 

 

Table-top expositie

 

 

 

 

Logo op event website

 

 

 

 

Deelname 2 personen aan expo

 

 

 

 

1 minuut - pitch

 

 

 

 

 

1/2 Advertentie in bezoekers hand-out

 

 

 

 

 

Logo op uitnodiging (+/- 7000 gerichte adressen)

 

 

 

 

 

 

Deelnemerslijst (excl. e-mailadressen en alleen als er toestemming is gegeven)

 

 

 

 

 

 

           

 

 

HOOFDSPONSOR - €2.000, alle voordelen van goud plus:

 

 

 

 

 

 

 

Logo op badge

 

 

 

 

 

 

 

Hele advertentie in bezoekershand-out

 

 

 

 

 

 

 

5 toegangskaarten t.b.v. relaties

 

 

 

 

 

 

 

Lunch wordt u aangeboden door...

             


*Nog geen lid? Word lid en de korting wordt direct verrekend.

Meld u aan als exposant

 

Wilt u meer informatie over exposeren en/of sponsormogelijkheden neem contact op met: Karin Mous, Manager Themadagen.
Tel: +31(0)40-2969922 of e-mail: k.mous@mikrocentrum.nl

 

 

Locatie:

Twents Proeflokaal
Haaksbergerstraat 51
Hengelo

Datum / tijd:
6 november 2018
Aanvang: 09.30 Sluiting: 17.00

Kosten:
- Deelname bedraagt: €95 p.p. 
- Leden van het High Tech Platform ontvangen €20 korting of zet uw voucher in voor gratis deelname

Inclusief deelname aan het lezingenprogramma, catering en hand-out.

Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW.

Organisatie Smart Maintenance Congres 2018

Mikrocentrum
Postbus 359
5600 AJ Eindhoven

T: +31 (0)40 – 296 99 22
E: themabijeenkomsten@mikrocentrum.nl

 

KarinMous klein Christel
Exposanteninformatie Informatie congresdeelname
Karin Mous Christel Janssen
E: k.mous@mikrocentrum.nl  E: c.janssen@mikrocentrum.nl

 

 

Met ondersteuning van:

Fraunhofer web     Logo Congresregio TwenteNovelT Logo Red 2018 RGB 1024x342Logo UtwenteOostNl