Blogs


Selective Laser Sintering: Features & facts of SLS Technology - Guest blog by Oceanz

Oceanz, 25 april 2017
sls 3d printing oceanz

Selective Laser Sintering (SLS) is an ideal solution for producing functional products with complex geometries. The technology has very few design constraints when compared to other 3D printing technologies and is also suitable for small series production.

Lees verder

Matrijzenmakers enthousiast tijdens excursie bij Matrex Molds B.V.

Mikrocentrum,  6 maart 2017
zinkvonkmachine

Eind februari bezocht de groep “matrijzenmakers” van de opleiding Gereedschapsmaker hightech matrijzenmakerij Matrex Molds B. V. Een bedrijf met 30 medewerkers en de nodige extra FTE’s bij toeleveranciers. In Hapert heeft dit bedrijf de beschikking over een ultra modern machinepark en faciliteiten.

Lees verder

Onderzoek wijst uit: 3D-printen wint populariteit in de luchtvaart- en gezondheidsindustrie

Mikrocentrum, 20 februari 2017
Untitled design 3 1

Recent onderzoek door IDC wijst uit dat 3D-printen steeds meer terrein wint in de luchtvaart- en gezondheidsindustrie. Voor het onderzoek werd aan diverse additive manufacturing bedrijven uit Frankrijk, Duitsland, Italie en het Verenigd Koninkrijk gevraagd naar de inzet van 3D-printing.

Lees verder

Noise and Vibration control: versterk uw concurrentiepositie met stillere en trillingsvrije producten

Bas Möllenkramer & Bert Roozen, 20 februari 2017
Untitled design 2 1

De markt vraagt om steeds stillere en trillingsvrije producten. Klanten zijn zich ervan bewust dat lawaai schadelijk is voor het gehoor en hinderlijk voor iedereen die in de omgeving woont of werkt. Ook trillingen verlagen sterk het comfort.

Lees verder

Hoe kies je het 5-assig bewerkingscentrum dat bij je past?

Made-in-Europe, 18 januari 2017
Verspannen 5 assig

5-assige bewerkingscentra zijn geliefd bij verspanende bedrijven. De ene 5-asser is de andere echter niet. De fabrikanten hanteren verschillende bouwwijzen. Hoe je het 5-assig bewerkingscentrum kiest dat het beste bij je past, is geen gemakkelijke keuze. Verspanen 2020 geeft deelnemers komende week een houvast.

Lees verder

Zorgen deze 5 3D print trends voor de grote doorbraak van 3D printen in 2017?

3D-print magazine, 13 januari 2017
3D printen 2017

Wordt 2017 het jaar van de doorbraak van 3D printen als productietechnologie? Om die belofte waar te maken, zal de hele 3D printketen op een aantal fronten een tandje hoger moeten schakelen. Dat gebeurt al, niet alleen bij de traditionele spelers in deze sector.

Lees verder

7 trends voor de industrie: wat gaat 2017 brengen?

MT Magazine, 13 januari 2017
Trends voor de maakindustrie 2017

Van steeds slimmere machines tot de opkomst van 2D-materialen: aan het begin van het nieuwe jaar zetten we 7 trends voor de (maak)industrie op een rij. Wat heeft 2017 voor ons in petto? #1.

Lees verder

Wat kan je verwachten tijdens een extrusie examen?

Barend Blom - Mikrocentrum, 12 januari 2017
Extrusie examen

Zenuwachtig voor het examen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je niet weet wat je mag verwachten of niet voldoende opgelet tijdens de lessen of de lesstof onvoldoende bestudeerd? Examenvrees is heel normaal de ene cursist gaat er anders mee om dan de andere.

Lees verder

Wat kan je verwachten tijdens een spuitgiet examen?

Barend Blom - Mikrocentrum, 12 januari 2017
Spuitgiet examen

Zenuwachtig voor het examen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je niet weet wat je mag verwachten of niet voldoende opgelet tijdens de lessen of de lesstof onvoldoende bestudeerd? Examenvrees is heel normaal de ene cursist gaat er anders mee om dan de andere.

Lees verder

VDL Technics gebruikt SolidCAM voor hoogspanningsmasten

CAD2M,  6 januari 2017
Geleidertrek

Wie onlangs in het oosten van ons land is geweest, heeft ze misschien wel gezien: de nieuwe hoogspanningsmasten in aanbouw. Deze 380 kilovolt verbinding loopt van Doetinchem naar Duitsland en moet de Nederlandse stroomvoorziening goedkoper, betrouwbaarder én duurzamer gaan maken.

Lees verder

Waarom kunststof wegwerpverpakkingen vaak High Tech zijn

Barend Blom - Mikrocentrum,  5 januari 2017
Rexona HighTech

Vrijwel dagelijks gebruik je als consument of professional wegwerpverpakkingen. Of het nu gaat om een deodorant stick, shampoo fles, tandpasta tube, nagellak flesje, zoetjes dispenser, bronwater flesje, fritessaus knijpfles of Tic-Tac® mini-mint doosje.

Lees verder

Perfect product met het juiste koelmiddel

Mikrocentrum,  2 januari 2017
Verspanen2020 2017

Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel ‘Verspanen: Criteria voor een perfect product’ hebben acht leden van het Mikrocentrum hun krachten gebundeld om antwoord te krijgen op deze vraag.

Lees verder

De Achterhoek in 3D

CAD2M, 21 december 2016
Achterhoek in 3D 1

De Achterhoek is een unieke regio in Nederland, gekenmerkt door mooie natuur, een unieke cultuur en karakteristieke gebouwen. De prachtige gebouwen en monumenten die de Achterhoek rijk is, verdienen het om vastgelegd en tentoongesteld te worden.

Lees verder

SE Experience 2016

INCOSE, 21 oktober 2016
INCOSE SE Experience

Lijkt het je leuk om met experts uit allerlei vakgebieden inspiratie op te doen, mee te denken over de toekomst van Systems Engineering en kennis en ervaringen uit te wisselen? Koop nu je ticket voor de SE Experience 2016 en neem deel aan het inspirerende programma op 24 november.

Lees verder

Welke verandering staat er bovenaan úw prioriteitenlijst?

Renso Kuster - Cadmes, 19 oktober 2016
Cadmes Smart industry

Verandering is overal om ons heen. Hoe klein of groot ook: veranderingen hebben invloed op allerlei bedrijfsprocessen. Ook op die van u, of u nu engineer bent of manager.

Lees verder

Students challenge

Bond voor Materialenkennis,  5 oktober 2016

Your chance to get hands-on experience.

Lees verder

Meer aandacht voor goede handleidingen door strengere regelgeving

Jack Postema,  4 oktober 2016
Handleiding Schrijven

Onze docent voor de schrijfcursussen vertelt over het belang van een goede handleiding en geeft een aantal tips.   Veel bedrijven beseffen nu dat een handleiding of 'manual' meer moet zijn dan een vaak lastige en dure verplichting bij hun product. Onder andere de Machinerichtlijn (CE-markering.

Lees verder

Hoe slimme producten onze toekomst veranderen

CAD2M B.V., 19 september 2016
CAD2M slimme producten

Dit jaar viert CAD2M haar 25-jarig jubileum. In die 25 jaar zijn zij gegroeid van CAD-reseller pur sang, tot de onmisbare procespartner die ze nu zijn. Deze mijlpaal biedt een mooi moment  om niet alleen terug te kijken, maar vooral ook vooruit te blikken.

Lees verder

Seminar Multi - Tasking

Yamazaki Mazak Nederland B.V., 19 september 2016
INTEGREX j 200S

MAZAK Nederland organiseert samen met ISCAR een seminar MULTI-TASKING. Samen met deze leverancier worden er interessante tips en tricks voor Multi-Task machines gepresenteerd.   MAZAK heeft meer dan 30 jaar ervaring met deze machines, in de zogenaamde INTEGREX-lijn.

Lees verder

Een sterke toeleverketen? Deel intellectueel eigendom

Marco Coolen, AOMB IP Consultants,  9 september 2016
Delen van IE

Een deal met een grote onderneming is voor veel toeleveranciers een belangrijk moment. Bij het sluiten van zo’n deal is het doorgaans de klant die de voorwaarden bepaalt. Een vaak voorkomende voorwaarde is dat alle intellectueel eigendom van de klant is.

Lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pagina 1 van 9