Blogs


Ontwikkeling projectmanagement skills bij Brabant Engineering

Mikrocentrum, 17 september 2018
OPL2018 Blog Technisch Projectmanager 1200x628

Ontwikkeling is een keyword binnen ingenieursbureau Brabant Engineering. Zij investeren elk jaar dan ook flink in opleidingen, trainingen en cursussen zodat medewerkers zichzelf naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen. Niet alleen op technisch gebied worden zij bijgeschoold, ook soft skills worden hierbij getraind.

Lees verder

De 4 fasen van effectieve communicatie

Wilma Kuijpers, Opleidingsmanager Projectmanagement, Persoonlijke Vaardigheden & Management,  5 september 2018
effectief communiceren 4 fasen

Effectieve communicatie is essentieel in technische projecten; zowel voor de project- of leadengineer, de opdrachtgever als voor de overige technici en engineers in het projectteam.

Lees verder

Spuitgiet Operator: een functie die vaak onderschat wordt

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 16 augustus 2018
spuitgiet operator

Kunststof spuitgieten is een vak waarbij kennis voortdurend op peil gehouden moet worden. Het is dan ook geen trucje wat in de dagelijkse praktijk steeds herhaald kan worden.

Lees verder

Persoonlijke groei door persoonlijke aandacht

Bas Vaessen,  6 augustus 2018
OPL2018 Blog Bas Vaessen 1200x628

Al ruim 6 jaar verzorgt Bas Vaessen, trainer, trainingsacteur en coach, diverse trainingen bij Mikrocentrum in het vakgebied Projectmanagement, Persoonlijke Vaardigheden & Management. Zijn specialisme: communicatie en leiderschap skills, verandermanagement en stemontwikkeling. In al die jaren heeft Bas diverse mooie en unieke momenten met onze cursisten meegemaakt.

Lees verder

Opleiding Gereedschapmaker: antwoorden op de meest gestelde vragen

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 24 juli 2018
Opleiding gereedschapmaker

Voor veel werkgevers in de hightech maakindustrie is het momenteel erg lastig om vacatures voor gereedschapsmakers in te vullen. Daar komt bij dat binnen nu en 5-7 jaar een grote groep ervaren medewerkers met pensioen gaat.

Lees verder

Nieuw in de kunststoffen industrie? Met deze cursus maakt u een vliegende start

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 10 juli 2018
cursus kunststof en verwerkingstechnologie

De kunststoffen industrie is volop in beweging en een interessante branche voor nieuwkomers en zij-instromers. Snel kennis opdoen betekent op korte termijn en met vertrouwen inzetbaar zijn.

Lees verder

De winst van een optimale koeling bij spuitgietmatrijzen - met 10 handige tips!

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE,, 31 mei 2018
Blog spuitgietmatrijzen

Bij het ontwerp van een spuitgietmatrijs is het koelsysteem uitermate belangrijk. Het koelsysteem bepaalt namelijk in grote mate de cyclustijd, het energieverbruik en de kwaliteit van het kunststof spuitgietproduct.

Lees verder

De meest voorkomende oorzaken bij het falen van een lijmverbinding

Mikrocentrum,  4 mei 2018
lijmverbindingen

Het lijmen van een product gaat al jaren goed, maar ineens zijn er klachten. Voor veel bedrijven zal dit een herkenbare situatie zijn. Vaak wordt direct een noodoplossingen gezocht, zoals het alsnog aanbrengen van extra mechanische verbinding met schroeven, bouten of nagels.

Lees verder

Coachend aansturen als onderdeel van continu verbeteren bij DAF Trucks

Mikrocentrum, 14 maart 2018
201712 Interview DAF

In 2007 introduceerde DAF Trucks het PACCAR Production System (PPS): een managementfilosofie waarbij continu verbeteren en coachend leiderschap centraal staan. Met behulp van PPS werkt de medewerker bij DAF Trucks aan een cultuur van continu verbeteren, waarbij de focus ligt op verminderen van verspillingen.

Lees verder

Welke kunststoffen zijn geschikt om te verchromen?

Barend Blom, Opleidingsmanager Kunststof- en Matrijstechnologie,  9 maart 2018
blog kunststof verchromen 2018

De douchekop in de badkamer, een dop van cosmetica en het zeeppompje in de keuken. Slechts enkele voorbeelden van kunststof onderdelen die verchroomd worden. Deze onderdelen worden geproduceerd via spuitgieten en vervolgens gemetalliseerd (in dit geval verchroomd).

Lees verder

Smart Customization als basis voor verantwoorde groei

Mikrocentrum, 27 februari 2018
SmartCust 1200x627

"Hoewel de kern van onze oplossing altijd vergelijkbaar is met voorgaande projecten, presteerden we het in het verleden toch om bij elke klantvraag opnieuw het wiel uit te vinden. " - Marc van der Kallen, VanRiet. Een oplossing voor deze stelling is Smart Customization.

Lees verder

Investeren in de medewerkers is investeren in de organisatie

Mikrocentrum, 12 februari 2018
houdijk

De snelheid waarmee nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen vraagt bedrijven te investeren om te blijven groeien. Niet alleen op financieel vlak, maar ook de kennis van medewerkers vraagt aandacht. Dit geldt voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

U bent interessanter voor cybercriminelen dan u denkt!

Mikrocentrum,  4 oktober 2017
CroppedImage720456 Mailbanner

Het fenomeen cybercrime is voor de meeste maakbedrijven nog een abstract gegeven. Zo horen we vaak de vraag: waarom zou een hacker nou mijn bedrijf aanvallen, ik heb toch geen gevoelige en interessante informatie in huis? U bent echter interessanter dan u denkt voor cybercriminelen.

Lees verder

Cursus Matrijzen voor kunststoffen B uitgebreid met module Autodesk® Moldflow® simulatie

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 13 september 2017
autodesk moldflow

Een belangrijk onderdeel van de cursus Matrijzen voor Kunststoffen B is de groepsopdracht waarbij cursisten in kleine groepjes een kunststof spuitgietproduct en spuitgietmatrijs ontwikkelen. Hierbij wordt alles tot in het kleinste detail doorgerekend.

Lees verder

De opmars van functioneel specificeren - Oplossingsvrij maar vol valkuilen

Hars van Eerden, Link Magazine, 10 augustus 2017
TekeningKlein

Definieer een nieuw product aan de hand van de functies die het moet vervullen, niet in termen van de technische oplossingen die het moet bevatten.

Lees verder

22 tips om u als kunststofverwerkend bedrijf te onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt voor spuitgieters (deel 3 van 3)

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 20 juli 2017
tips spuitgiet personeel

De kunststofverwerkende industrie kampt momenteel met personeelskrapte: er is veel vraag naar vakspecialisten maar het aanbod is schaars. Om toch goed personeel te vinden, is het belangrijk om uw als kunststofverwerkend bedrijf te onderscheiden. Mijn naam is Barend Blom, Opleidingsmanager Kunststof- en Matrijstechnologie.

Lees verder

22 tips om u als kunststofverwerkend bedrijf te onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt voor spuitgieters (deel 2 van 3)

BAREND BLOM, OPLEIDINGSMANAGER KUNSTSTOF- EN MATRIJSTECHNOLOGIE, 13 juli 2017
tips spuitgiet personeel

De kunststofverwerkende industrie kampt momenteel met personeelskrapte: er is veel vraag naar vakspecialisten maar het aanbod is schaars. Om toch goed personeel te vinden, is het belangrijk om uw als kunststofverwerkend bedrijf te onderscheiden. Mijn naam is Barend Blom, Opleidingsmanager Kunststof- en Matrijstechnologie.

Lees verder

In hoeverre kunnen we mensen veranderen door persoonlijk leiderschap?

Mikrocentrum,  6 juli 2017
persoonlijk leiderschap arielle

Een veel gebruikte dooddoener bij weerstand tegen trainingen waarbij zelf iemand aan de bak moet, is de opmerking: “Zo ben ik nu eenmaal”. Of “Dat zit in zijn of mijn karakter en het karakter van mensen is niet te veranderen”.

Lees verder

22 tips om u als kunststofverwerkend bedrijf te onderscheiden op de krappe arbeidsmarkt voor spuitgieters (deel 1 van 3)

Barend Blom, Opleidingsmanager Kunststof- en Matrijstechnologie,  5 juli 2017
tips spuitgiet personeel

Als opleidingsmanager voor het vakgebied Kunststof- en Matrijstechnologie bij Mikrocentrum krijg ik, Barend Blom, regelmatig de vraag gesteld of ik nog kandidaten weet voor een bepaalde vacature. Door uitbreiding van het machinepark, vertrek en/of pensionering van werknemers, ontstaan er bij kunststofverwerkende bedrijven in rap tempo vacatures.

Lees verder

Klantsucces: hoe Armada Janse haar klantgerichtheid vergrootte met communicatietraining

Mikrocentrum, 30 juni 2017
Armadajanse

Dit is Armada Janse Armada Janse is sinds 1935 specialist op het gebied van lichtreclames, reclamemasten,  media façades, bewegwijzeringen en andere creatieve lichtobjecten. Armada Janse loopt voorop in deze ‘markt van uitstraling’.   Dit waren de uitdagingen Binnen Armada Janse krijgen projectcoördinatoren steeds meer verantwoordelijkheden.

Lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 Pagina 1 van 8