De Visie van VSE

Mikrocentrum, 17 december 2015
VSE picture

VSE is recent branchewinnaar geworden in de branche ‘motion control’ van de Business Succes Award. Het bedrijf eindigde als eerste van de vijf genomineerde bedrijven en is daarmee ‘best in class’ in de sector motion control. Een ander mooi project van dit High Tech Platform-lid is de opdracht die ze dit jaar kregen voor de compleet nieuwe aandrijving en besturing voor de Merwedebrug. Het is kortom een organisatie die in beweging is. En zo ook bij Mikrocentrum binnenkort een rol zal spelen tijdens de themabijeenkomst  Your Motion in Control. Dit wordt de ontmoetingsplek waar kennis en bedrijfsleven bij elkaar komt. Om kennis uit te wisselen, van elkaar te leren en te netwerken. Wat kunnen wij van VSE daar verwachten?

 

Ron Verleun (Manager Sales & Marketing): “We willen laten zien dat Motion een vak is wat om zeer specifieke kennis vraagt. VSE is in staat om de meest complexe zaken op een toegankelijke manier op te lossen. We maken het uniek en zullen dit aan de hand van demonstraties tijdens Motion & Drives ook laten zien.”

Zo doet onze keynote speaker Marin onderzoek naar gedrag van schepen op zee. Ze heeft een compleet bassin waarop je kunt zien hoe een boorplatform wordt getest. Dat willen we meenemen om te demonstreren. En daarnaast zetten we gamification in om te laten zien hoe we slimme oplossingen bieden voor uitdagende aanvragen.

 

 

Wat heeft de Business Succes Award VSE gebracht in 2015?

Verleun: "Naast een stuk naamsbekendheid droeg het bij aan onze interne bewustwording. Iedereen is specialist in z’n eigen vak maar je moet ook nadenken over hoe je dit wil profileren. Technische bedrijven dienen heel sterk de communicatie te gaan zoeken. Als je dat laat zien door een award binnen te halen, dan heeft dat een effect op de eigen medewerkers. Ze worden zich meer bewust dat het zinvol is om te laten zien waar je kwaliteiten liggen als technisch bedrijf.

We hebben vrij recent ook een nominatie gekregen voor de Ondernemingsprijs Midden Holland. Daarvan vindt de uitreiking in januari plaats. We vallen wel een beetje op hierdoor en dat werkt dus. We worden nu ook door RTL 7 benaderd en andere media. Het vergroten van de naamsbekendheid is voor ons een doel op zich en een award draagt daar echt aan bij. Bovendien verbetert zo´n award het beeld wat klanten van je hebben."

 

Wat zijn jullie ambities voor het nieuwe jaar?

"Ons nog sterker profileren in twee duidelijke marktbenadering. De ene is Motion. We hebben daar een slogan voor: `motion is our drive´ waarmee we ons nog meer willen inwerken op de motion markt.  
We focussen ons daarnaast heel sterk op de voedingsmiddelen industrie dus de tweede kreet die we hanteren is 4HD. Daarmee bedoelen we Verlichting, Installatie, Engineering en Robotica, toegepast op Hygienic Design. Dat zijn de zaken die wij te bieden hebben voor de voedingsmiddelenindustrie en daarmee maken we het onderscheid met andere installateurs. We willen bewust het verschil aantonen."

 
Wat zijn binnen jullie vakgebied de belangrijkste trends en ontwikkelingen die er spelen?

"We focussen ons op voeding- en verpakkingsindustrie en de natte infrastructuur. Dat zijn met name de bruggen en de sluizen. Grote trends zijn Smart Industry, Big Data en the Internet of Things. Men wil daarmee het proces besturen en waardevolle gegevens uit het proces halen waarmee vervolgacties in gang kunnen worden gezet, geanalyseerd kan worden of extra informatie beschikbaar wordt.

Big Data leidt bijvoorbeeld tot gegevens over slijtage van componenten, waarmee je je onderhoud nog beter kunt beheersen. Maar het leidt ook tot energie besparing, door gebruik te maken van sensoren die meten of er ergens wel of niet licht moet schijnen. Maar denk ook aan het verlenen van extra informatie over de herkomst van producten op verpakkingen. Tijdens een stukje industriële automatisering in het verpakkingsproces dient die data al meegegeven te worden. Daar moet je sensoren voor plaatsen, rapporten voor maken, data uitwisselen tussen verschillende systemen etc. Het wordt steeds complexer en dat moet je ondersteunen als automatiseerder."

 

Welke actie raden jullie je vakgenoten aan?

"Probeer op het moment dat je bijvoorbeeld begint met een nieuw project zoveel mogelijk relevante leveranciers erbij te betrekken en samen de oplossing bedenken. Als je tijdig de diverse partijen erbij betrekt die er een rol in kunnen spelen gaat het proces zoveel beter en creëert het zoveel meer draagvlak.  Ga vooral de discussie aan en probeer betrokkenheid te creëren bij allerlei kennisdragers."