ECN publiceert handige infographic over materiaalkunde

ECN, 18 april 2016
materials 2016 infographic nl

Materiaalkunde is essentieel in elke industrie, of het nu gaat om materiaalkeuze, fabricagemethoden, omgevingscondities, installatiebeschikbaarheid, hergebruik van materialen of onderhoud. Om dit onderwerp van alle kanten te kunnen belichten heeft ECN een infographic online gezet.

 

Zes processen

De informatie uit de infographic is opgezet rond zes fasen in de levenscyclus van een materiaal, te weten:

  • Grondstoffen
  • Ontwerp & Engineering
  • Bewerking
  • Testen & Analyses
  • Gebruik
  • Hergebruik & Recyclen

Antwoorden op alle relevante vragen
De infographic maakt  in één oogopslag duidelijk wat er speelt bij Materialen en welke essentiële vragen u zich zou moeten stellen om dit onderwerp van alle kanten te kunnen belichten. Zo wordt ondermeer inzichtelijk wat de levenscyclus van een materiaal is, wat de impact van die keuze op het milieu en de energievoorziening is, welke kosten er aan een gemaakte keuze zitten en welk materiaal überhaupt de beste keuze is om als oplossing voor een vraagstuk in te zetten.

 

ECN aanwezig op Materials 2016
Wilt u meer weten over wat ECN voor u kan betekenen op het gebied van materiaalkunde? Bezoek ons dan op 20 en 21 april op Materials 2016, het grootste trefpunt voor professionals die betrokken zijn bij de keuze, het ontwerpen, het toepassen en (na)bewerken van materialen. Wij vertellen u in onze stand graag wat wij voor u kunnen betekenen in alle fases van de levenscyclus van uw materiaal: winning, ontwerp, bewerking, testen/analyse, gebruik, en recycling/re-use.  U leest er op deze pagina alles over.

ECN is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform