Een goede training kan zowel werk als privé een boost geven

Marga van Dijck,  1 juni 2015
shutterstock 91097657

Engineers hebben het niet zo over zichzelf, hun wensen, verlangens en onzekerheden. Ze praten liever over de techniek of de analyse van technische vraagstukken. Een van de ontdekkingen in de training is dat er onder die buitenkant een interessante laag zit, die nog niet zo blootgelegd is.

 

Ontdekking

Een deelnemer verwoordt het als volgt:
‘Ik weet nu dat het feit dat ik het zo belangrijk vond dat mensen me aardig vinden, een grote valkuil was. Als een collega me vroeg iets te doen voor hem, zei ik altijd: ’Ja, natuurlijk!’ Ook tegen mijn leidinggevende. Het gevolg was dat ik regelmatig zo in de problemen kwam met mijn eigen werk - ik kreeg het niet af - dat ik in feite onbetrouwbaar was. Ik zei ja omdat ik behulpzaam wilde zijn en kon mijn beloftes vaak niet waarmaken. Op het laatst moest ik dan weer terug naar mijn collega, om te zeggen dat het me toch niet ging lukken. Door mijn afzeggen op het laatste moment, kwam hij nog meer in de problemen.
Ik heb het ook tijdens mijn beoordelingsgesprek als ontwikkelpunt meegekregen van mijn leidinggevende. Hij vond dat ik mijn eigen doelen onvoldoende realiseerde. Ik snap nu dat ik niet mijn collega afwijs als ik nee zeg, maar enkel zijn vraag van dat moment. Nu ik me dat realiseer kan ik gemakkelijker ‘nee’ zeggen of: ‘Nu heb ik er geen tijd voor, maar overmorgen kan ik het wel voor je doen.’

 

Huwelijk gered

Een deelnemer in blok 3 komt het trainingslokaal binnen en zegt meteen: ‘Je hebt mijn huwelijk gered!’ De training raakt een ander niveau dan gebruikelijk is in de techniek, maar aan huwelijkstherapie wordt er echt niet gedaan. ‘Vertel’, zeg ik als trainer gretig.


Hij zegt, het komt hier op neer: ‘We hebben in het vorig blok grenzen stellen geoefend en dat heb ik thuis op mijn kinderen uitgeprobeerd. Eerst moest ik nog gaan tot stap vier en nu is het bij stap twee al klaar. Ik heb geen ruzie meer met mijn vrouw en de kinderen trekken opeens veel meer naar mij. De sfeer thuis is heel ontspannen en wij hebben opnieuw plezier met elkaar!’


Blijkbaar maakte zijn vrouw vaak ruzie met hem, omdat hij volgens haar zo’n watje was naar de kinderen. Zij had het gevoel altijd de kwade pier te moeten zijn door dingen te verbieden of grenzen te stellen. Hij vond dat lastig om te doen, want hij wilde aardig gevonden worden en wist ook niet zo goed hoe hij dat moest doen. Hierdoor bood hij geen structuur aan de kinderen. Met het ‘stop’ of ‘nee’ zeggen en stellen van zijn grenzen, veranderde de relatie met zijn kinderen. Zij wisten nu wat ze aan hun vader hadden. De zeer prettige bijkomstigheid was dat hiermee het spanningsveld tussen zijn vrouw en hem meteen oploste.

 

Maatjes

De deelnemers hebben in het eerste blok een maatje gekozen, waar zij wekelijks/tweewekelijks contact mee onderhouden hebben tijdens de trainingsblokken. Zij ervaren steun aan elkaar, maar belangrijker nog is dat zij elkaar stimuleren in het ontwikkelingsproces. Vaak kiezen ze net dat maatje dat ze nodig hebben om te spiegelen. Het gaat dan om herkenning en samen praten over ander gedrag of juist het leren van elkaar door de verschillen.


Twee deelnemers ontdekten al pratende dat ze te afwachtend en reactief waren. ‘Ik kwam erachter dat ik steeds zat te wachten op nieuwe uitdagingen. Toen de trainer het had over zeggen wat je denkt, wilt, voelt, realiseerde ik me dat ik mijn leidinggevende nooit verteld heb wat mijn werkelijke passie is en wat mijn ambities zijn. Ik heb een afspraak gemaakt met hem, want ik verveel me een beetje met wat ik nu doe op mijn werk. Ik heb zelf, met hulp van mijn maatje, al een plan gemaakt waar ik naar toe wil en dat ga ik met mijn leidinggevende bespreken.

 

Meedoen?

Ik nodig je uit te ervaren wat jouw ontdekkingen zijn in deze enerverende, rijke training.

De volgende training start in het najaar. Weet je nog niet zeker of het iets voor jou/uw medewerker is? Op 10 september, 13.30 – 16.00 uur, kun je alvast wat proeven van de inhoud en werkwijze van de training in de gratis kennismakingsworkshop!

Gerelateerde opleidingen

Workshop Persoonlijke effectiviteit

Deze gratis workshop is voor iedereen die informatie wil over de training 'Persoonlijke effectiviteit voor engineers' en of deze passend is.


Training Persoonlijke effectiviteit voor engineers

Meer voor elkaar krijgen met de inspirerende 6-daagse training Persoonlijke effectiviteit voor Engineers.