Hexagon Manufacturing Intelligence introduceert nieuwe optische scanner

Hexagon Manufacturing Intelligence - Erwin Andes, 21 juni 2016
Blaze 600M

Draagbaar BLAZE 600M blauwlichtmeetsysteem biedt meer flexibiliteit en hogere nauwkeurigheid

 

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft vandaag de BLAZE 600M onthuld, de nieuwste aanwinst in het assortiment contactloze optische meetapparatuur. De BLAZE 600M is gebaseerd op Hexagons bewezen witlicht scantechnologie en is aangevuld met nieuwe technologie en functies. Het systeem biedt een veelzijdig handmatig bediend platform voor snelle 3D-data-acquisitie en levert inzichtelijke data wanneer u die nodig heeft.

 

Een alles-in-een-unit die hoogwaardige digitale beeldvorming combineert met blauwe ledverlichting; de BLAZE 600M biedt precisie-inspectie in een robuust, flexibel en zeer mobiel pakket dat in een enkele koffer past. Het systeem heeft een groot bereik aan meetinstellingen voor vele afmetingen en behoudt de zeer nauwkeurige prestaties ook bij het inspecteren van grotere oppervlakken – maximale productiviteit gegarandeerd, zonder in te leveren op kwaliteit. De BLAZE 600M werkt zelfs zonder oppervlaktebehandeling op onderdelen van metaal, kunststof of composiet en de snelle dataverwerking zorgt ervoor dat omgevingscondities een verwaarloosbaar effect hebben op de resultaten.

 

Het BLAZE 600M-systeem is leverbaar in twee projectieconfiguraties, zodat gebruikers het systeem kunnen optimaliseren voor hun specifieke toepassing. Dit varieert van routine-inspecties tot het meten van complexe werkstukken met veel contouren, lastige materialen en 3D digitalisatie voor reverse engineering. Gebruikers kunnen ook direct schakelen tussen verschillende data-acquisitie-modi om de best mogelijke resultaten te verkrijgen voor elke specifieke taak.

 

“De nieuwe technologieën in de BLAZE 600M tillen ons portfolio voor optische inspecties naar een hoger plan,” vertelt Nathan Persky, General Manager – Automated Solutions Product Line bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Dit systeem is niet alleen nauwkeuriger dan onze bestaande reeks witlicht scanoplossingen, maar ook veel meer configureerbaar. De BLAZE 600M is zeer eenvoudig op te zetten en aan te passen aan verschillende soorten onderdelen en toepassingen en de extra instelopties voor het meetbereik zorgen voor maximale snelheid en productiviteit in de werkplaats.”

 

De BLAZE 600M kan vanaf vandaag wereldwijd besteld worden. Meer informatie is verkrijgbaar via lokale verkooporganisaties en dealers van Hexagon.

Hexagon Metrology is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.