Nascholing: 3 veelgehoorde mythes (en waarom deze eigenlijk niet kloppen)

, 13 februari 2015
na 3 mythes

Wanneer u dagelijks topprestaties wilt blijven leveren en aan wilt sluiten op de markt, kunt u dan eigenlijk wel zonder nascholing? Is het nu wel of niet nodig om te blijven werken aan eigen kennis? Drie veel gehoorde mythes over waarom mensen denken geen nascholing nodig te hebben...(en waarom deze eigenlijk niet kloppen)                        

1. Het is makkelijker om expertise in te huren

Stel dat de situatie ontstaat dat u een project niet mis wilt lopen maar het uw organisatie aan voldoende capaciteit of een bepaalde expertise ontbreekt. Het lijkt dan een snelle oplossing om een externe organisatie in te huren. De praktijk is echter dat er stiekem veel tijd gaat zitten in de onderlinge afstemming en aansluiting op elkaars workflow. Zelf voldoende kennis en/of gekwalificeerd personeel in huis hebben maakt projecten beter beheersbaar.

2. Een opleiding staat te ver van de praktijk af

Is dat eigenlijk wel waar? Want heeft u zich al eens echt georiënteerd op of laten adviseren over de verschillende vormen? Er zijn vele variaties mogelijk die de vertaalslag maken van theorie naar praktijk, juist omdat uzelf, de medecursisten en de docent samen over veel ervaring beschikken. Dat kan u inspireren om te ontdekken ‘hoe het ook kan’.

3. De werkdruk is al hoog genoeg

 Gek eigenlijk als u zich bedenkt dat dit bijna voor elke functie wel geldt en het haast als vanzelfsprekend wordt gevonden. Maar is het werkelijk part of the job? Want ook in uw vakgebied zijn er tussen bedrijven onderling grote verschillen als het gaat over hoe er met processen en de planning omgegaan wordt. Zelfs de uitwisseling van ervaringen met andere techneuten - bij voorbeeld tijdens de koffiepauze! - kan leiden tot verrassend mooie inzichten.

Conclusie:

De vraag is in feite niet of u zich niet zou moeten blijven ontwikkelen, maar welke opvattingen het zijn die u nog ervan weerhouden om verder te komen. Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van nascholing? Bekijk hier het opleidingenaanbod of neem contact op met onze opleidingsmanagers.

 

Bekijk opleidingsaanbod