Waarom is 3D printen langzaam?

Bits2Atoms, 21 augustus 2015
bits2atoms 3d printer kopen ultimaker thuis

In deze blog antwoord op de veelgestelde vraag "waarom is het droogproces van 3D printen zo langzaam?"

 

Aan het woord is  Jan Willem Boesveld, directeur/eigenaar van Bits2Atoms. Dit jaar stonden zij voor het eerst op RapidPro, dé vakbeurs voor de gehele keten rondom productontwikkeling en het snel maken van prototypes en producten. Bits2Atoms verkoopt alles wat nodig is om te 3D printen, zowel voor de consument als voor het bedrijfsleven. Regelmatig bloggen zij over actuele thema's rondom 3D Printing.

 

Is 3D Printen te langzaam?
"Regelmatig hoor ik van mensen die ik spreek dat 3D printen te traag is. Maar is dat wel zo? De tijd die het printen van een voorwerp in beslag neemt wordt in belangrijke mate bepaald door de grootte van het voorwerp. Een klein, plat labeltje neemt een kwartiertje in beslag, een borstbeeld die zo ongeveer de gehele ruimte in de printer in beslag neemt kan zomaar een paar dagen duren. Als je daar naast gaat zitten kijken tot het klaar is, dan duurt het inderdaad verschrikkelijk lang.

 

Maar zit jij wel eens het hele programma van je wasmachine naar de trommel te turen tot de was eindelijk klaar is? Nee natuurlijk niet! De meeste mensen zullen het niet in hun hoofd halen uren naar de wasmachine te kijken. De wasmachine heet niet voor niets machine. Het is een apparaat dat je het werk uit de handen neemt. In de tijd dat de machine draait, kun je zelf leuke en of nuttige andere dingen doen.

 

Met de huidige generatie 3D printers is het net zo. Het door jou ontworpen of gedownloade voorwerp wordt door de 3D printer gemaakt. Gedurende de tijd die de machine daar mee bezig is, kun jij gewoon doorgaan met waar jij goed in bent of wat je leuk vindt. "

 

 BRON: https://www.bits2atoms.nl/blog/blog-3dprinten

Evenementen

2 dec
-
3 dec
Vakbeurs & Congres
Kunststoffen 2020
NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven
Inschrijven | Informatie | In agenda

26 mei
-
27 mei
Kennis- en netwerkevenement
Materials+Eurofinish+Surface 2021
NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven
Informatie | In agenda