Erik Philippus

Erik Philippus

Erik Philippus (vakdocent Agile Scrum) heeft ruim 35 jaar ervaring in de automatisering. In rollen als software engineer, ontwerper en architect heeft hij deelgenomen aan diverse grote (multidisciplinaire) projecten, in uiteenlopende domeinen zoals ruimtevaart, procescontrole, machinebesturingen, embedded systemen, etc.

Begin 2006 heeft Erik zijn eigen bedrijf ImprovemenT opgericht. Hierbij biedt Erik zijn diensten aan als interim Agile Architect. Dit uit zich in een palet aan diensten op het vlak van Agile architecting, project-coaching en training. De voornaamste doelstelling is de effectiviteit in ontwikkelteams blijvend te verhogen door toepassing van het Agile en Lean gedachtegoed. Zijn streven is het combineren van kennis- en ervaringsoverdracht met het werken in de praktijk.

Naast zijn technisch-inhoudelijke opleiding, beschikt Erik over het diploma TOP-coach, en is hij Certified Scrum Master, Certified Scrum Practitioner en aangesloten bij de Agile & Scrum Alliance. Verder beschikt hij over het Agile Foundation certificaat en het Professional Scrum Master certificaat. Dit, in combinatie met de jarenlange ervaring in een scala van projecten, geeft hem de mogelijkheid om snel te schakelen en verbanden te leggen tussen de verschillende facetten van het ontwerpen en realiseren van complexe, vaak multidisciplinaire systemen.