Atlas Copco Compressors Nederland

Mikrocentrum,  2 december 2015
Atlas Copco logo

Atlas Copco is voor zijn productiefaciliteit in Antwerpen door Lloyds Register gecertificeerd volgens ISO 22000, Food Safety System.  Atlas Copco is hiermee de eerste compressorfabrikant die met zijn ontwikkeling en fabricage van olievrije compressoren, blowers en luchtbehandelingsapparatuur voldoet aan de hoogste standaard voor voedselveiligheid in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

 

ISO 22000 stelt de norm voor een voedselveiligheid managementsysteem. Hierbij moet de organisatie, die deel uitmaakt van de voedselketen, aantonen dat de risico’s van voedselveiligheid worden beheerst, zodanig dat het voedsel veilig is op het moment van menselijke consumptie.

 

Perslucht komt in veel bedrijfsprocessen in aanraking met het eindproduct of is in sommige gevallen zelfs onderdeel daarvan. Atlas Copco heeft om die reden besloten deze belangrijke certificering te verwerven. De concrete eisen en de toetsingsmogelijkheid van deze ISO-standaard geven de voedselproducent het vertrouwen, dat Atlas Copco een persluchtfabrikant is die voldoet aan de veiligheidsnorm voor hun producten en processen.

 

“Aan de hand van intensieve workshops en grondige audits, uitgevoerd door Lloyd’s Register, is aangetoond dat Atlas Copco’s olievrije compressoren voldoen aan de hoogste normen in de voedingsmiddelenindustrie. Dezelfde HACCP

(Hazard Analysis Critical Control Point) en procedures die gebruikt worden door vooraanstaande voedselproducten, zijn geïmplementeerd in het ontwerp en de productie van compressoren, blowers en drogers. Atlas Copco hecht grote waarde aan een duurzame productie. Wij zullen daarom steeds een toegevoegde waarde voor onze stakeholder creëren”, aldus Chris Lybaert, President van de Oil-free Air divisie.


 

Atlas Copco is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Gerelateerde cursussen

Praktijkcursus Interne Audit
De cursus Interne audit geeft u inzicht en kennis rondom het begrip auditen, het nut van auditen en de rol van een auditor. U gaat aan de slag met de opzet en uitvoering van een intern auditproces, u leert de juiste voorbereidingen te treffen, audits uit te voeren en rapportages op te stellen.
Cursus ISO 9001:2015 - Kwaliteitsmanagement
De cursus ISO 9001:2015 geeft u inzicht in de ontwikkeling van het kwaliteits- en procesdenken en hoe u omgaat met risico’s en kansen. De cursus geeft u bovendien een praktische vertaling van de huidige ISO 9000-normen en richtlijnen naar u bedrijfssituatie.
Cursus Vacuümtechniek
De cursus Vacuümtechniek maakt u wegwijs in de basisprincipes van het fenomeen vacuüm en leert u welke aspecten hierbij een belangrijke rol spelen. Onderwerpen als drukgebied en -meters, materiaalgebruik, pompprincipes, componenten, reinheid, ontgassing en assemblage komen hierbij aan bod.