Company missie naar Nordrhein-Westfalen

Koninklijke Metaalunie,  2 december 2015
Duitse en Nederlandse vlaggen

Koninklijke Metaalunie, KVK en Enterprise Europe Network organiseren van 4 t/m 6 november een internationale missie. Het programma is gericht op het MKB kennis te laten maken met de Duitse maakindustrie d.m.v. twee bedrijfsbezoeken, een netwerkconferentie en het bezoeken van de FMB-Messe.

 

Nordrhein-Westfalen: een interessante regio

Voor Nederlandse bedrijven in de machinebouw en industriële toelevering is de Duitse markt qua omvang en toegankelijkheid bijzonder interessant. Vooral in de aan Nederland grenzende deelstaat NRW zijn grote concentraties gevestigd van internationaal gerenommeerde machinebouwers. Dit biedt volop kansen! In het noorden van de deelstaat NRW bevindt zich bijvoorbeeld de regio OstWestfalenLippe. In deze regio zijn ruim 270 machinebouwers gevestigd. Hier bestaan voor Nederlandse metaal- en techniekbedrijven goede kansen voor grensoverschrijdende samenwerking en toelevering. Dankzij de nabije geografische ligging is snel en direct contact met de klant mogelijk, en dus is deze aangrenzende regio extra aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven. 


Programma

Het programma is erop gericht om de maximaal 20 deelnemende bedrijven te laten proeven aan de Duitse markt door middel van twee bedrijfsbezoeken, een netwerkconferentie met strategische partners en het bezoeken van de lokale FMB-Messe (Zuliefermesse Maschinbau). Tevens is er kennismaking met 5 Nederlandse bedrijven die zich op de beurs presenteren.  De FMB-Messe is een jaarlijkse beurs voor toelevering aan de machinebouw In Bad Salziflen. Het gaat hier vooral om de Duitse machinebouw. De FMB Zuliefermesse Maschinenbau staat bekend als een goede en overzichtelijke beurs waar men snel en makkelijk in contact komt met klanten uit de Duitse markt. 

 

Verdere informatie

Heeft u uw interesse om zaken te doen in de Duitse markt?
Bekijk dan de verdere details en aanmeldprocedure op de site van de Koninklijke Metaalunie.

Let op; er is sprake van een uiterste inschrijfdatum en als MKB-er kunt u via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een missievoucher ter waarde van maximaal € 1.500,- (excl. BTW) ontvangen voor deelname aan deze missie (onder bepaalde voorwaarden).