"De wereld van starten en innoveren"

Healh Valley,  2 december 2015
Radbode

Een stripje in het oog dat de bloedsuiker meet, een robotarm die in de MRI-scan kan om biopsie te doen of een bedrijf dat startende ondernemers ondersteunt. Dit is de Radboudumc-wereld van innovaties en spin-offs.

 

Novio Tech Campus

Jaarlijks verwerkt de afdeling Valorisatie van het Radboudumc tien tot twintig octrooiaanvragen van medewerkers voor innovaties zoals van Soteria. Van puur medische innovaties tot dienstverlenende activiteiten. Wie hier in deze regio met de gezondheidszorg bezig is, kan niet om Novio Tech Campus heen dat eind 2013 de deuren opende. Daar verhuurt Radboudumc-­dochter SMB Life Sciences (Science Meets Business) onder meer ruimtes en helpt startende ondernemers.

 

Op de campus krijgen jonge, beginnende bedrijven de kans te groeien, bedrijfsactiviteiten te ontplooien en samen te werken. Er worden hoogwaardige laboratoria, flexlabs, cleanrooms (labs met zeer schone lucht) en kantoren aangeboden. Deze formule bleek succesvol. Binnen een jaar waren er 19 bedrijven in de life sciences & health en hightech sector gehuisvest (waaronder Health Valley) en werd aangekondigd dat de campus alweer uit moest breiden. Inmiddels zijn er ruim twintig bedrijven actief.

 

Meer weten?


Bron: Healh Valley, congrespartner van Technology For Health 2015.