Derde generatie Van der Leegte in hoofddirectie VDL Groep

Mikrocentrum, 17 december 2015
SAEYS VDL Jennifer Pieter Willem HR GT5R5696 2

VDL Groep te Eindhoven bereidt zich voor op het terugtreden van president-directeur Wim van der Leegte (68) eind volgend jaar. Op 1 november 2016 is Wim van der Leegte 50 jaar directeur van het familiebedrijf. Dit is een mijlpaal in de VDL-geschiedenis en een mooi moment voor hem om een stap terug te doen. Ter voorbereiding hierop zal per 1 januari 2016 de derde generatie, te weten zijn kinderen Pieter (45), Jennifer (35) en Willem van der Leegte (34), toetreden tot de hoofddirectie. Willem van der Leegte is de beoogde voorzitter van het directieteam van VDL Groep.

 

Pieter van der Leegte is ruim 26 jaar werkzaam bij VDL Groep, waarvan de laatste acht jaar als adjunct-directeur. In deze functie houdt hij zich bezig met inkoopcoördinatie, vastgoed en de supervisie over een aantal VDL-bedrijven. Vanaf 2016 gaat hij zich ook richten op verkoop coördinatie. Jennifer van der Leegte is sinds 1999 werkzaam bij VDL Groep en maakt vanaf 2013 als adjunct-directeur deel uit van het directieteam. Naast de supervisie over een aantal VDL-werkmaatschappijen, houdt zij zich bezig met financiën en zal zij zich vanaf volgend jaar ook gaan toeleggen op personeel & organisatie. Willem van der Leegte is vanaf 2004 werkzaam bij VDL Groep en sinds 2012 als adjunct-directeur. Hij heeft de supervisie over een aantal VDL-dochterondernemingen en gaat de algemene zaken onder zijn hoede nemen.


Familiebedrijf
VDL Groep is een familiebedrijf dat is opgericht in 1953 door Pieter van der Leegte senior, de vader van huidig president-directeur Wim van der Leegte. In 1972 heeft Wim de aandelen van zijn vader overgenomen. Momenteel heeft hij samen met zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem, alle aandelen in handen. Tevens is door de familie een convenant gesloten, waarin staat dat er geen aandelen aan derden zullen worden verkocht. Daarmee blijft VDL Groep een familievennootschap.

 

Directieteam
Het directieteam van VDL Groep bestaat per 1 januari 2016 uit 14 personen. Naast president-directeur Wim van der Leegte bestaat de hoofddirectie uit 7 personen, te weten: Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint, Jan Karssen, Pieter van der Leegte, Jennifer van der Leegte en Willem van der Leegte. Dit team wordt ondersteund door de volgende 6 adjunct-directeuren: Wim van Bakel, Rémi Henkemans, Henri Koolen, Simon Bambach, Joost Govaarts en Bas van der Leegte.

 

VDL Group is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform