Eerste dronebezorging in Frankrijk

Mikrocentrum,  2 december 2015
DPD drone

Bent u benieuwd hoe drone delivery er straks in de toekomst aan toe gaat? Bekijk hoe DPD in Frankrijk dit gerealiseerd heeft.

 

Pakketbezorger DPD is het in Frankrijk als test gelukt om pakketten te bezorgen met een drone. De pakketbezorger heeft samen met Atechsys speciale delivery terminals ontwikkeld. Die terminals staan alleen in Frankrijk.

 

De DPDgroup is al ruim een jaar aan het testen om te kijken of bezorging via pakketten mogelijk is. De drones kunnen pakketten van vier kilo vervoeren en een afstand van twintig kilomter overbruggen. De drones moeten vertrekken vanaf de nieuwe terminals, die het apparaat automatisch laden met de bestelling en adresgegevens. DPD wil op die manier moeilijk bereikbare gebieden bedienen, zoals berggebieden, eilanden of bijvoorbeeld ingesneeuwde regio's. Het is niet duidelijk wanneer DPD de drones daadwerkelijk gaan inzetten.

 

 
DPD testvideo

DPD test al geruime tijd met het leveren via drones. In 2014 testte het met een drone en filmde de vlucht, zoals in onderstaande video is te zien.

 

 


Bron: Checklist Webwinkel