Eerste videobeelden cameradrone GoPro

Aandrijven & Besturen,  2 december 2015
Gopro quadcopter

GoPro brengt volgend jaar een camera-drone uit, waarbij hun camera-techniek rechtstreeks in een quadkopter is geïntegreerd. Recent publiceerde GoPro de eerste beelden gefilmd met deze cameradrone.

De drone zelf is nog niet getoond aan het publiek. Maar de camerabeelden, gefilmd met een prototype, zien er veelbelovend uit. De teaser die GoPro op haar YouTube-kanaal publiceerde is niet achteraf in de montage gestabiliseerd en toont dus goed hoe stabiel de cameradrone van GoPro kan filmen.

 

 

Uit dit filmpje valt af te leiden dat de drone zal kunnen filmen in resoluties boven Full HD. De demonstratiefilm heeft een verticale resolutie van 1440 pixels (1440p). Mogelijk vallen de uiteindelijke specificaties nog hoger uit. Dit ook gezien het feit dat moderne smartphones al in 4K kunnen filmen.

De release van deze videobeelden is slim getimed. Onlangs publiceerde GoPro haar kwartaalcijfers. Hieruit bleek de verkoop in Amerika te zijn gedaald met zeven procent. Met dit veelbelovende filmpje hoopt GoPro dit tij te keren.

Ook interessant:

Cursus Functioneel toepassen van materialen
De cursus Functioneel toepassen van materialen maakt u wegwijs in het gehele veld van materiaaltechnologie. Onderwerpen als keuzemethodieken, tribologie, ferro- en nonferrolegeringen, corrosie, slijtage, hardmetaal, technische keramiek en oppervlaktebehandelingen komen hierbij uitvoerig aan bod.
Cursus Maakbaarheid
De cursus Maakbaarheid leert u diverse productiemethoden om zo goed functionerende producten tegen een zo laag mogelijke prijs te ontwerpen.
Cursus Methodisch ontwerpen
De praktische cursus Methodisch ontwerpen behandelt een groot scala aan samenhangende ontwerptools. Alle aspecten van een ontwerpproces komen aan bod zoals: integraal ontwerpen, de FMEA methode, waarde- en probleemanalyse, de gewogen criteria methode en DFMA.