De genomineerden voor de RapidPro award 2016 zijn bekend.

Mikrocentrum, 23 februari 2016
Rapidpro

Op 1 maart wordt tijdens de vakbeurs met congres RapidPro de award uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten.

Het aantal inzendingen was dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software.

De 3 genomineerde start-up bedrijven echter onderscheiden zich echter ten opzichten van de overige inzendingen.

De genomineerden zijn :


SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting
“Wie in de wereld is er nog meer in staat een onderzeeër te printen? Ons geheim? Ons geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat we uitermate precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop we werken”.

Metal Technics 3D
MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Eens het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productie proces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.

3Devo
3Devo is een startup die producten ontwikkelt omtrent 3dprinter materialen. Zo presenteert 3devo de NEXT 1.0 - De eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.


Wie de winnaar van de RapidPro start-up award is, zal Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging, op 1 maart bekend maken. De winnaar gaat dit jaar met een mooi aantal prijzen naar huis. Berenschot verzorgt een middag workshop o.b.v.” Business model canvas methode” om te helpen bij het verder vermarkten van hun ‘vinding’ ; Ipecunia gaat daarnaast helpen de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen.En alsof dit nog niet genoeg is, biedt Mikrocentrum de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform.

 

De vakbeurs met congres RapidPro 2016, vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven. Inschrijven voor gratis bezoek kan via www.rapidpro.nl