Geslaagde vakgebiedsbijeenkomst Precisietechnologie bij het Mikrocentrum

http://www.bigscience.nl,  2 december 2015
Mikrocentrum

Op 9 juni vond in de aanloop van de Industriedagen voor het High Luminosity LHC project op CERN de vakgebiedsbijeenkomst Precisietechnologie bij het Mikrocentrum plaats. Het was een geslaagde bijeenkomst over de business kansen bij Hi-Lumi.

 

 

 "Ruim 80 deelnemers waren als voorproefje op deze industriedagen naar Eindhoven gekomen om te horen wat deze grootste upgrade van de LHC gaat betekenen. Verder waren er nog twee bedrijven die een presentatie gaven van hun successen bij het tenderen voor Big Science. Ze vertelden over de ervaringen die ze daarbij hadden opgedaan en de do's en don'ts. Veel enthousiaste vragen uit de zaal maakten duidelijk dat steeds meer Nederlandse bedrijven dit willen navolgen. Mikrocentrum en Het Huijgens Huis zijn van plan de te verwachten stroom tenders in Nederland bij de juiste bedrijven onder de aandacht te brengen. Een begin wordt gemaakt met 'Werk Pakket 11' dat in het najaar van 2015 zal worden getenderd in 15 deelpakketten. Die tenderdocumenten hebben we alvast van CERN-Inkoop gekregen om te bestuderen. Die uitkomst willen we aan Inkoop presenteren op de Industriedagen eind deze maand. Later deze zomer zullen we opnieuw een bijeenkomst organiseren om de details in te vullen. Op de Precisiebeurs van november 2015 zullen we de uitkomsten voor de Nederlandse Industrie bekend maken," aldus ILO-NET, een van de aanwezige organisaties.

 

 

Op donderdag en vrijdag 25 en 26 juni aanstaande gaan 13 Nederlandse bedrijven en 21 deelnemers naar CERN voor dit speciale Industrie event. Er zullen totaal 140 deelnemers zijn uit alle Europese CERN-lidstaten. Nederland behoort na Italië tot het best vertegenwoordigd land.  Zie ook het voorlopige programma voor meer informatie.

BRON: Bigscienceforbusiness

Ook interessant:

Cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie
Er wordt steeds kleiner, sneller en nauwkeuriger geconstrueerd. De cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie leert u alle do’s en dont’s bij het ontwerpen van precisiemechanismen. Dit helpt u zelf oplossingen te genereren voor kritische ontwerp aspecten.
Cursus Vacuümtechniek
De cursus Vacuümtechniek maakt u wegwijs in de basisprincipes van het fenomeen vacuüm en leert u welke aspecten hierbij een belangrijke rol spelen. Onderwerpen als drukgebied en -meters, materiaalgebruik, pompprincipes, componenten, reinheid, ontgassing en assemblage komen hierbij aan bod.
Cursus Vorm- en plaatstoleranties
Kunt u de tolerantie-eisen van een werkstuk juist definiëren of interpreteren met betrekking tot functie, maakbaarheid, meetbaarheid en kosten? De cursus Vorm- en plaatstoleranties leert u de belangrijkste methoden van bematen en geometrisch tolereren volgens de laatste ISO normen.