Grensregio project rijn-maas-noord: „Hightech Systems & Materials“

Mikrocentrum, 24 mei 2016
euregio rmn

Mikrocentrum ondersteunt een nieuw Duits-Nederlands project voor de grensregio rijn-maas-noord: „Hightech Systems & Materials“ met als doel het realiseren van doelgerichte grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen Duitse en Nederlandse ondernemingen en het stimuleren van innovatieve krachten in de regio rijn-maas-noord.


De betrokken kleine en middelgrote bedrijven in de regio rijn-maas-noord profiteren dubbel en dwars van dit project: in het begin volgt een sterkte-zwakteanalyse, zodat op basis hiervan een nieuwe strategie kan worden bepaald. Vervolgens gaan de adviseurs op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner, die de expertise aanvult. Ten slotte begeleiden de adviseurs de nieuwe partners in workshops om de juiste inspiratie voor innovatieve producten te vinden. Het idee: het betreden van een nieuwe, buitenlandse markt met een nieuw innovatief product is met een partner die de weg op deze markt al kent, makkelijker.


Wie mag deelnemen?
Het project richt zich op het midden- en kleinbedrijf uit de regio rijn-maas-noord en specifiek op de volgende drie branches:

  • Machine- en apparatenbouw / productietechniek 
  • Nieuwe functionele grondstoffen 
  • Fotonica / Nano-elektronica 


Het werkgebied van dit project
Het werkgebied van dit project is de euregio rijn-maas-noord. In het Nederlandse deel van de euregio zijn dat de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Peel en Maas, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo en Venray. Aan Duitse kant gaat het naast de steden Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld om de Kreis Viersen, de Rhein-Kreis Neuss, het zuidelijke deel van de Kreis Kleve en de gemeenten Wassenberg en Wegberg.

 

Interessant voor U?
Wellicht is dit voor uw organisatie een interessante kans. Het Mikrocentrum gaat graag de dialoog met u aan om de mogelijkheden te bekijken. De deelname is kosteloos. De ondernemingen besteden alleen tijd aan de stimulering van het samenwerkingsverband en de deelname aan grensoverschrijdende innovatieve workshops.


Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Mikrocentrum
Michiel Beerens, Telefoon: +31 (0) 40 296 99 22; E-Mail: m.beerens@mikrocentrum.nl

ZENIT GmbH
Karina Holtkamp; Telefoon: +49 (0) 208 30004-36; E-Mail: kh@zenit.de


 

Opdrachtgever
euregio rijn-maas-noord
T: +49 (0) 2161 6985 511
M: info@euregio-rmn.de

 

euregio rijn-maas-noord