Haydon Kerk introduceert een zeer compacte lineaire actuator

Rotero Holland BV, 12 februari 2016
Haydon 15mm External Linear Actuator

Haydon Kerk introduceert een zeer compacte lineaire actuator
Het uitgebreide pakket lineaire actuatoren van Rotero uit Woerden, is aangevuld met een wel zeer compacte variant van het Amerikaanse Haydon Kerk Motion Solutions. De miniatuur motor is onder meer geschikt voor toepassing in medische apparatuur en handlingtaken in de halfgeleider industrie.


De nieuwe miniatuur motor maakt onderdeel uit van de 15000 serie lineaire actuatoren van Haydon Kerk Motion Solutions. Deze compacte stappenmotor heeft een diameter van 15 mm en is uitgerust met de meest geavanceerde motion control technologie van dit moment. Daarbij beschikt de actuator over diverse gepatenteerde innovaties die bijdragen aan zowel hoge prestaties als een lange levensduur.


Uitvoeringen en technische specificaties
De compacte lineaire actuatoren zijn beschikbaar in twee uitvoeringen voor respectievelijk integratie in een systeem of juist extern toegepast. Verder is een brede range resoluties beschikbaar, variërend van 0,02 tot 0,10 mm per stap. Daarbij leveren de stappenmotoren een kracht tot 17 N zonder in te boeten op levensduur of de kosten te verhogen.


Tevens bestaat de mogelijkheid de modellen te ‘microsteppen’ voor een nog hogere resolutie. Een gepatenteerd productieproces, waarbij de motor wordt voorzien van een aandrijfmoer van speciaal ontworpen (gedeeltelijk) thermoplastische kunststof en een roestvaststalen gerolde draadspil, draagt bij aan een hoge efficiëntie en lange levensduur.

 

Toepassingen
Typische toepassingen van de compacte lineaire actuatoren uit de 15000 serie zijn te vinden in medische apparatuur, handlingtaken in de semi-conductorindustrie, X-Y tafels en draagbare instrumenten. Voor speciale toepassingen biedt Haydon Kerk Motion bovendien de mogelijkheid om de actuatoren klantspecifiek aan te passen aan de betreffende eisen.


Indumation Network Event
Deze nieuwe lineaire actuator wordt ook gepresenteerd tijdens het Indumation Network Event op donderdag 18 februari. Neem even contact met ons op als u dit exclusieve evenement wilt bezoeken zodat wij u een uitnodiging kunnen sturen.

Rotero Holland BV is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.