Haydon Kerk Motion Solutions introduceert nieuwe serie lineaire actuatoren

Rotero,  2 december 2015
Double Stack Stepper Motor Linear Actuators haydon kerk

Haydon Kerk Motion Solutions, expert in oplossingen op het gebied van lineaire beweging, introduceert de nieuwe 21000-serie double-stack lineaire actuatoren. Deze nieuwste toevoegingen aan de uitgebreide lijn hybride motoren beschikken over een aantal van de meest geavanceerde motion technologieën. De compacte actuatoren hebben een omvang van slechts 21 x 21 mm en beschikken over tal van gepatenteerde innovaties om hoge prestaties en een lange levensduur te garanderen.

 

De 21000-serie lineaire actuatoren bestaat uit drie versies: captive, non-captive en extern. Ze zijn leverbaar in resoluties variërend van 0,0025 tot 0,04 mm per stap en leveren duwkracht tot 7,7N zonder in te hoeven leveren op levensduur en zonder hoge kosten. In de micro-stap modus kunnen deze modellen nog lagere resoluties leveren.

 

De rotor beschikt over geïntegreerde kunststof moeren en een roestvrij stalen spindel voor uitstekende prestaties en een lange levensduur. Ook voor deze actuator wordt door Haydon Kerk gebruik gemaakt van hun zelf ontwikkelde variatie op het ACME schroefdraad. Door de verbeterde vorm van tophoek en afronding levert dit draad betere loopeigenschappen en minder wrijving.

 


Toepassingen voor deze actuatoren zijn onder meer te vinden in medische apparatuur, semi-conductor industrie, klepbediening, XY- tafels, draagbare instrumenten en nog veel meer. Naast de standaard uitvoeringen, kunnen wij ook aangepaste ontwerpen van deze actuatoren leveren om aan specifieke applicatie-eisen te voldoen.

 


Rotero is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.