Hexagon Metrology verbetert buisinspectie met gloednieuwe software

Hexagon Metrology,  2 december 2015
TubeShaper Software

Hexagon Metrology heeft de lancering aangekondigd van de langverwachte TubeShaper software, een nieuw, speciaal ontwikkeld softwarepakket voor het meten van buizen, voor gebruik met de draagbare ROMER Absolute Arm buisinspectieoplossing.

 

TubeShaper is een compleet nieuw product, speciaal ontworpen om de veelzijdige meetmogelijkheden van de draagbare ROMER Absolute Arm coördinatenmeetmachine (CMM) toe te passen op buisgerelateerde inspectietoepassingen, zoals buisfabricage, buis- en pijpinspecties, reverse engineering van buis- en buisconstructies, en buisopmetingen. De software is ontwikkeld in nauwe samenwerking met enkele van 's werelds meest toonaangevende buisproducenten en steunt op meer dan drie decennia metrologische ervaring in de buisindustrie. Het biedt een opschaalbaar systeem om te voldoen aan de wensen van engineers, kwaliteitsmanagers en werkplaatsmedewerkers in de hele fabriek.

 

TubeShaper biedt een aantal gebruiksvriendelijke functies op basis van een intuïtieve gebruikersinterface met twee profielen voor operatortoegang. Meetplannen kunnen automatisch worden aangemaakt voor eerstelijns inspectie of offline worden opgesteld voorafgaand aan de meting, waardoor batchmetingen sneller uitgevoerd kunnen worden, terwijl de reproduceerbaarheid gegarandeerd is. Een geavanceerde CAD-engine zorgt voor de import en export van buisdata in verscheidene formaten, en voor de inspectie van volledige buisconstructies, inclusief gelaste beugels, schijven en flenzen. De software heeft ook de mogelijkheid om direct te communiceren met een of meerdere CNC buisbuigers, zo kunnen correctiegegevens worden berekend en toegepast binnen de productiecyclus, waardoor het proces gestroomlijnd verloopt en er nauwelijks nog afval ontstaat.

 

TubeInspectionSolution"De ROMER Absolute Arm is een vaste metrologische waarde geworden in een verscheidenheid aan industrieën, dus is het eenvoudig om te vergeten dat de eerste draagbare meetarmen werden ontwikkeld voor buismetingen," aldus Stephan Amann, Product Line Manager bij Hexagon Metrology. "Dankzij haar moderne uitstraling, veelzijdige functionaliteit en brede scala aan toepassingen, zal TubeShaper dit gebruik van de arm in ere herstellen. De gebruikerservaring is totaal anders dan bij eerdere buismeetsoftware en we zijn erg enthousiast om een pakket als dit naar de markt te brengen."

 

TubeShaper is wereldwijd beschikbaar vanaf 15 oktober als onderdeel van het Hexagon Metrology Tube Inspection System of als standalone softwarepakket voor gebruik met bestaande draagbare meetarmsystemen van Hexagon Metrology. Meer informatie is verkrijgbaar via de verkooporganisaties en geautoriseerde dealers van Hexagon Metrology.

 Hexagon is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform