Hexagon Metrology wordt Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence,  2 december 2015
HexagonMI Launch media picture

Hexagon Metrology krijgt  een nieuwe naam welke aansluit bij groei in het ontwikkelen van data-gestuurde industriële productieoplossingen.

 

Om aan te sluiten bij de groeiende expertise en het toenemende aantal oplossingen voor geïntegreerde industriële productie, meet wereldwijde brancheleider Hexagon Metrology zich een nieuwe merknaam aan: Hexagon Manufacturing Intelligence. Door deze naamsverandering past de naam van het bedrijf ook beter bij de algehele strategie van Hexagon om software-gerichte informatietechnologieoplossingen te leveren ter verbetering van de kwaliteit en productiviteit binnen gehele industrieworkflows.

 

Als toonaangevende leverancier van meetapparatuur heeft Hexagon Metrology als doel om complete oplossingen in kwaliteitscontrole te bieden. Daarom beschikt Hexagon Metrology over een uitgebreid portfolio aan meetapparatuur dat is ontstaan door innovaties en overnames. De investeringen in onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf hebben revolutionaire technologieën opgeleverd. Deze nieuwe technologieën hebben er als eerste voor gezorgd dat metingen vanuit de meetkamer naar het productieproces verplaatsten en zorgden er vervolgens voor dat meetgegevens op meer plaatsen binnen het productieproces gebruikt konden worden. Recente overnames (waaronder de overnames van de CAD/CAM-specialist Vero Software en van de expert op het gebied van statistisch procesbeheer Q-DAS) hebben gezorgd voor een breder aanbod van productietechnologieën. Deze uitbreiding initieerde het idee om de merknaam te veranderen in Hexagon Manufacturing Intelligence.

 

Norbert Hanke , President en CEO van Hexagon Manufacturing Intelligence, legt uit: 

“Wij benaderen de business door te luisteren naar klanten en mee evolueren met hun wensen. De nieuwe naam van ons bedrijf is de volgende fase in deze evolutie. Fabrikanten moeten snel en met vertrouwen kunnen werken. Daarom hebben zij een voorkeur voor geïntegreerde systemen en oplossingen van één leverancier die hen de procesefficiëntie bieden die ze nodig hebben om een goede concurrentiepositie te behouden en om de toonaangevende bedrijven binnen hun branches te blijven.”

“Hexagon Manufacturing Intelligence is goed in staat om op deze wensen in te spelen. We zijn de opzichzelfstaande dataverzameling van de traditionele meettechniek voorbij gegroeid. Hierdoor kunnen klanten data analyseren en gebruiken voor het nemen van weloverwogen besluiten. Dit noemen wij waarnemen, denken en handelen. Wij willen ons onderzoek toespitsen op deze kernpunten om klanten een gesloten aanpak voor hun productie te kunnen bieden waarbij kwaliteit de productiviteit verbetert. Ook willen we onze kernvaardigheden in dimensionale meettechniek blijven ontwikkelen.

 


 

Hexagon is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform