Innovatieve LED-verlichting in Philips Stadion

PSV / Philips,  2 december 2015
Philips light stadion

Op 17 oktober presenteerden Philips en PSV een bijzondere innovatie op het gebied van beleving in een stadion door middel van licht: als eerste stadion in Nederland is het het Philips Stadion vanaf nu uitgerust met innovatieve LED-stadionverlichting.

 

See what light can do

Zaterdag 17 oktober werd Nederlands eerste voetbalwedstrijd gespeeld met een geavanceerde LED-verlichtingsoplossing voor een ultieme sportbeleving. Voor, tijdens en na de wedstrijd PSV - Excelsior op zaterdag 17 oktober werd de nieuwe LED-verlichting geïntroduceerd. Het publiek kon de veelzijdige mogelijkheden van LED-verlichting op dat moment ook persoonlijk beleven, rondom het thema 'see what light can do.'

 

Technologische mijlpaal

Deze LED-stadionverlichting is de eerste Nederlandse lichtoplossing die voldoet aan de strenge eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties.
Deze digitale stadionverlichting is een technologische mijlpaal in de Nederlandse sport. Zo kunnen specifieke delen van het veld worden uitgelicht tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen in het stadion. Door slimme innovatie zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis. Bovendien is LED-verlichting zeer duurzaam en zijn de onderhoudskosten laag.

 


Philips Lighting BV. is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Philips en PSV aan het woord: