Krachtige Nederlandse samenwerking in de 3D-printing industrie

Vink Kunststoffen,  2 december 2015

De Nederlandse 3D-print filament producent Innofil3D en Vink Kunststoffen starten een samenwerking. Vink zal per 1 juli 2015 in Nederland als distributiepartner voor Innofil3D gaan fungeren. Met deze stap onderstreept Vink haar ambities in de 3D-printing wereld en biedt het Innofil3d een wijd verspreid netwerk in o.a. de zakelijke markt.

 

Over Vink

Vink Kunststoffen is al meer dan 60 jaar een begrip in Europa als distributeur in kunststoffen. Het stimuleren van ondernemerschap bij haar medewerkers en continue focus op innovatie heeft ervoor gezorgd dat Vink is uitgegroeid tot één van de grootste distributeurs in Europa. Medio 2014 heeft Vink haar neus voor innovatie en ondernemerschap weer getoond door het opzetten van een eigen 3D-print business unit.

 

Over Innofil3D

Innofil3D is een spin-off van het research centrum Applied Polymer Innovations (API) en heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld tot grootste 3D-printfilament producent in Europa. Vanaf het begin (2012) heeft Innofil3D zich bewezen als R&D partner voor 3D-printerfabrikanten. Sinds juni 2015 is Innofil3D een zelfstandig bedrijf en focust zij zich ook op de verkoop van printfilament onder de merknaam Innofil3D.

 

Jeroen Wiggers CEO van Innofil3D vertelt:

“Vele enthousiaste 3D-print gebruikers zullen zonder het te weten met ons materiaal gewerkt hebben. Deze partnership past perfect in onze strategie om de naamsbekendheid van Innofil3D te vergroten en de distributie te verbeteren. Door samen te werken met Vink profiteren wij van hun expertise en ervaring in het bedienen van andere verkoopkanalen. Wij ondersteunen met onze kennis van 3D-print filamenten.”

 

Heidy van Amerongen, Business Unit Manager 3D Printing Vink Kunststoffen, vult aan:

“Als Vink zijnde is innovatie en ondernemerschap onderdeel van ons DNA. De recente ontwikkelingen in de 3D-printing wereld sluiten hier perfect bij aan. Door het opzetten van een business unit spreken wij vertrouwen uit in de 3D-printing markt en denken wij ons netwerk toegevoegde waarde te kunnen bieden door ons hierop te focussen.”

 


Vink Kunststoffen is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform