Layertec ambassadeur van Smart Industries

Layertec - RapidPro,  2 december 2015

Bij Smart Industry draait het om het optimaliseren van productie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkeling. Layertec, leverancier van 3D printers, is ambassadeur geworden voor Smart Industry en draagt hierdoor bij aan het versterken van de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie.

 

Smart Industry

Smart Industry is een organisatie die zich inzet voor het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made kan produceren. In Smart Industry wordt het mogelijk uit grote en diverse informatiestromen nieuwe business te creëren op basis van nieuwe, deels op elkaar inwerkende, nieuwe technologieën.

 

Trends

Smart Industry werkt samen met hun ambassadeurs; een netwerk van bedrijven en instellingen die klaar zijn voor de toekomst en actief bijdragen aan de realisatie van Smart Industry.
Mede door de sterke positie van Nederland in design, systeemontwerp en logistiek biedt deze ontwikkeling veel kansen voor de Nederlandse industrie. Momenteel zijn dit de Smart Industry trends:

  • 3D printing
  • Nanotechnologie
  • Big Data processing
  • Reshoring
  • Internet of Things
  • Nieuwe generatie adaptieve robots
  • Miniaturisering
  • Nieuwe sensortechnologie


Eén van de Smart Industry Trends is 3D printing. Als leverancier van professionele 3D printers is Layertec ambassadeur geworden van Smart Industries en wil hiermee haar kennis en ervaringen delen op het gebied van 3D printing:

“3D printen brengt een revolutie in de maakindustrie. De hoge kwaliteit, snelheid en toegankelijkheid van de huidige systemen maakt nieuwe toepassingen en businessmodellen mogelijk die kansrijk zijn voor bedrijven. Traditionele maakmethoden zijn minder geschikt voor maatwerk in kleine tot middelgrote volumes. 3D printen levert voor deze toepassingen vele mogelijkheden op die voorheen niet of nauwelijks uitvoerbaar waren,” aldus Arnaud Kooij, directeur van Layertec.

 

Over Layertec

Layertec is leverancier voor de Benelux van de professionele 3D printers van Stratasys, een van de beste 3D printers ter wereld. Stratasys heeft een uitgebreid portfolio aan 3D printers en biedt de breedste keus aan 3D printmaterialen. Voor de individuele ontwerper of de productieafdeling, Layertec geeft het juiste advies en service voor een maximaal renderende 3D printer. Samen met de zusterbedrijven Simuleon (high-end simulation software) en Design Solutions (3D CAD software), maakt Layertec innovaties mogelijk op een revolutionaire manier.


Layertec was dit jaar exposant op RapidPro 2015