Nieuwe 3D-scanner Hexagon Metrology

Hexagon Metrology ,  2 december 2015
HP L 8 9 2

Hexagon Metrology introduceert een nieuwe 3D-scanner om de meetfuncties van de ROMER Absolute Arm uit te breiden. Het betreft een laserscanoplossing voor draagbare meetarmen met een krachtige contactloze sensor.

 

 

De nieuwe HP-L-8.9 laserscanner, belooft 3D laserscannen met de hand toegankelijk te maken voor gebruikers die tot nu toe een investering in deze technologie niet konden rechtvaardigen.

 

De HP-L-8.9 kan in enkele minuten worden geïnstalleerd op elke zesassige ROMER Absolute Arm draagbare coördinaatmeetmachine (PCMM) van Hexagon Metrology en biedt snelle puntenwolkvastlegging - ideaal voor klanten die hun metrologiecapaciteiten willen uitbreiden. Hij levert betrouwbare resultaten, zelfs op complexe vrije vorm-oppervlakken, moeilijke oppervlaktypes (zoals koolstofvezel) en delicate materialen en breidt de meetcapaciteiten van de ROMER Absolute Arm uit naar nieuwe toepassingsgebieden zoals benchmarking, productdesign en reverse engineering.

 

Laserscannen biedt klanten de mogelijkheid om sneller meer gegevens te verzamelen, wat de kwaliteit en productiviteit van het fabricageproces verhoogt. Met eenvoudige plug-and-play functionaliteit en gebruiksvriendelijke eigenschappen, zoals een compleet nieuw focusconcept om operators naar de correcte meetpositie te leiden, biedt de HP-L-8.9 gebruikers heel snel de voordelen van 3D scannen met een hoge resolutie. De scanner is compatibel met alle belangrijke PCMM-software en dankzij de automatische tasterherkenning van de ROMER Absolute Arm is het niet nodig om de sensor te kalibreren, waardoor er weinig training vereist is en de operators zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

 

“In het verleden werd laserscannen beschouwd als een dure toptechnologie waarvoor sommige bedrijven de investering moeilijk konden rechtvaardigen. Met de HP-L-8.9 wilden we deze perceptie echt veranderen en meer operators in staat stellen toegang te krijgen tot deze fantastische technologie. Laserscannen is een grote stap voorwaarts voor de productiviteit en de HP-L-8.9 biedt een betaalbare instapoptie waar alle soorten fabrikanten voordeel uit zullen halen." Aldus Stephan Amann, Product Line Manager bij Hexagon Metrology.


Hexagon Metrology is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.

Ook interessant:

Cursus 3D Scanning
In de cursus 3D scanning leert u alle aspecten van het 3D scannen/ 3D scanning en de integratie in uw 3D pakket.

Cursus 3D-meettechniek
Praktische cursus 3D-meettechniek die u in staat stelt de eerste stappen te zetten naar een optimaal gebruik van de 3D-meetmachine.

Course Additive Manufacturing State of the Art
Discover within two days the versatile applications of 3D printing within our Additive Manufacturing course. When completed, you're aware of the latest technology, applications and developments. You are also able to pre-determine which AM technology suits your product the best.