Nieuwe jogbox voor Leitz CMM's

Hexagon Metrology,  2 december 2015
Leitz Jogbox mediapicture

Hexagon Metrology heeft de komst van een nieuwe jogbox bedieningspaneel aangekondigd. Het paneel biedt operators een intuïtievere manier voor de bediening van Leitz coördinaatmeetmachines (CMM's).

 

 

De langverwachte vernieuwing is gebaseerd op een modern design in tabletstijl en verbetert de ergonomie van de unit door gebruikmaking van een centraal touchscreen met aan weerszijden een joystick. De draadloze unit heeft ingebouwde oplaadbare batterijen en wordt geleverd met een laadstation op netvoeding, dat op een instelbare en verplaatsbare standaard kan worden geplaatst. Alle machinebesturingsfuncties worden weergegeven op het scherm van de jogbox via een Android app, waardoor de functionaliteit intuïtiever wordt en de belasting en benodigde instructie voor de operator zo laag mogelijk blijft.

“Voor het ontwerp van deze jogbox hebben we ons laten inspireren door de mobiele apparaten die we tegenwoordig overal om ons heen zien. Tegenwoordig zijn de mensen gewend aan de flexibiliteit van laptops en tablets. We verwachten dat we die apparaten kunnen opladen in een laadstation en ze vervolgens overal mee naartoe kunnen nemen om verder te gaan waar we mee bezig waren. Met deze nieuwe jogbox krijgen gebruikers dezelfde soort ervaring als met een smartphone – het is een uniek concept voor de besturing van een CMM en het is ook nog heel leuk om ermee te werken,” aldus Micha Neininger, Product Manager bij Hexagon Metrology.

De vernieuwde jogbox kan vanaf begin juli besteld worden voor nieuwe Leitz CMM's.


Hexagon Metrology is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Meer over meettechniek:

Weet wat je leest en meet!

Blog door docent Jan Smits.

'Even' 3d scannen en dan printen

Interview met docent Nico Vezel

Ook interessant:

Workshop Meetsysteemanalyse
In de workshop Meetsysteemanalyse leert u een MSA correct uit te voeren en de resultaten te interpreteren.