NNRGY Crops en SABIC: olifantsgras in biocomposieten

www.agro-chemie.nl,  2 december 2015
NNRGY Crops

NNRGY Crops gaat op de Green Chemistry Campus onderzoeken of vezels uit olifantsgras gebruikt kunnen worden als vulmiddel en versteviging van hoogwaardige kunststoffen, bijvoorbeeld dashboards.

 

 

NNRGY Crops neemt de investering voor het verbouwen van het gras voor haar rekening terwijl SABIC de grond ter beschikking stelt. Het terrein werd plantklaar gemaakt door de firma Verhalst uit Bergen op Zoom. De proeven met de groene bouwstenen uit het olifantsgras vinden plaats op de Green Chemistry Campus in de laboratoria van SABIC.


Olifantsgras groeit uitstekend op braakliggende grond en neemt ruim vier keer zoveel CO2 op dan een bomenbos, in minder tijd. Daarnaast is het gewas onderhoudsarm en bevat het waardevolle groene bouwstenen die kunnen worden benut in biobased toepassingen.

 

Jan-Govert van Gilst van NNRGY Crops zegt hierover:

‘De Green Chemistry Campus voelt voor mij als een flinke wind in de rug. Hier kom ik op het spoor van kansen voor verwaarding van biomassa en nieuwe samenwerkingsverbanden, zoals nu met SABIC die grond ter beschikking stelt.’

 


Sabic is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform