Nog enkele laatste plaatsen vrij voor BBL Opleiding Spuitgieten

Mikrocentrum,  2 december 2015
Foto Engel MBO BBL opleiding

De opleiding operator spuitgieten gaat na de zomer weer van start! Dit unieke traject combineert de praktijkgerichte kunststof spuitgietopleidingen van Mikrocentrum met de landelijk erkende operator opleiding op niveau 2 die Summa College aanbiedt.

 

Voor bedrijven die op zoek zijn naar bijvoorbeeld spuitgieters of machinestellers biedt  de BBL-opleiding Operator productietechniek specialisatie kunststoffen een oplossing. Deelnemers werken toe naar enen erkend MBO-diploma, niveau 2.

 

Uniek daarbij is dat Mikrocentrum en Summa College ook de werving en selectie van nieuwe medewerkers doen.  De volgende stap is een stage van 1-2 weken bij bedrijven en indien er een match is krijgt de nieuwe medewerker een dienstverband via de werkgever of uitzendorganisatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om de huidige medewerkers (die al in dienst zijn) deel te laten nemen.

 

In het eerste leerjaar kan de deelnemer het NRK-diploma Spuitgieten 1 en NRK-diploma Spuitgieten 2 behalen en gedurende het 2e leerjaar het getuigschrift Probleemanalyse bij spuitgieten. Verder zijn er lesmodules op het gebied van procesbewaking, kwaliteitsmeting, Lean Six Sigma, Statistische Proces Controle (SPC), automatisering, robotisering, etc.

 

De opleiding start op korte termijn. Er zijn inmiddels 6 kandidaten aangemeld. De groep bestaat uit 3 personen die al werkzaam zijn in de spuitgietbranche en 3 personen die nieuw zijn ingestroomd.

Wees er snel bij! Er is nog ruimte voor maximaal 6 kandidaten. Tot en met 31 juli 2015 is het nog mogelijk om kandidaten aan te melden.

 

Gerelateerde opleidingen

BBL-opleiding Spuitgieten
BBL-opleiding Spuitgieten leidt op tot MBO-erkend diploma niveau 2