Oceanz maakt 3D geprinte pop voor blinde Danique (16)

Oceanz,  2 december 2015
Danique met 3D print OCEANZ

Danique Groters is sinds haar 6e jaar blind. Zij ziet wel contouren en contrast, maar geen details. Uiteraard is zij als tiener meer dan nieuwsgierig naar haar uiterlijk. Haar ouders besloten daarom om Danique voor haar 16e verjaardag een beeldje van zichzelf cadeau te geven. 3D printing bleek hiervoor dé oplossing en Professioneel 3D printbedrijf Oceanz was de partij om dit voor hen te realiseren.

 

 

Om een geschikt bestand te krijgen van Danique, werd zij van top tot teen gescand. Het digitale scanbestand werd vervolgens gestuurd naar Oceanz in Ede. Daar vervaardigt één van de hoogwaardige 3D printers in ongeveer 24 uur een beeldje van 25 centimeter hoog. Het model is geprint met een slijtvaste kunststof (PA 2200). Zo kan Danique het beeldje tot in detail blijven voelen. Voor een mooie afwerking is de pop onder meer glad gemaakt en gekleurd in een hardblauwe tint. Deze kleur is een bewuste keuze; blauw is voor Danique nog enigszins te onderscheiden.

 

Danique is meer dan tevreden met het eindresultaat: “Dankzij dit beeldje kan ik mijzelf eindelijk echt ‘zien’. Het geeft een heel goed beeld en is heel anders dan bijvoorbeeld het voelen aan mijn eigen gezicht”.

 


Oceanz. is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Blogs

Zorgen deze 5 3D print trends voor de grote doorbraak van 3D printen in 2017?
13 januari 2017

Wordt 2017 het jaar van de doorbraak van 3D printen als productietechnologie?
Lees verder


7 trends voor de industrie: wat gaat 2017 brengen?
13 januari 2017

Van steeds slimmere machines tot de opkomst van 2D-materialen: aan het begin van het nieuwe jaar zetten we 7 trends voor de (maak)industrie op een rij.
Lees verder