Oerlikon Balzers opent nieuwe vestiging in Canada

Oerlikon Balzers ,  2 december 2015
Guelph RibbonCutting cda

Met de opening van een nieuwe vestiging in Guelph, nabij Toronto, versterkt Oerlikon Balzers, een deel van het Surface Solutions Segment van de Oerlikon Groep, aanzienlijk haar aanwezigheid op de Canadese markt. De one-stop-shop combineert de competenties van zowel Oerlikon Balzers als haar zustermerk Oerlikon Metco. Hierdoor kunnen klanten genieten van alle voordelen die de oppervlakte oplossingen aanbieden voor de automobiel- en luchtvaartindustrie.

 

Het nieuwe service center zorgt dankzij een dunne film coating (PVD), inclusief het nitreren en naslijpen, voor een complete oplossing voor het hercoaten van gereedschappen. Daarnaast zal men ook een brede waaier van thermische spray diensten aanbieden.”Wij zijn een unieke leverancier in de markt van de oppervlakte oplossingen, doordat we zowel dunne film als spray coating technologieën aanbieden. Via dit eerste gezamenlijke centrum kunnen we de Canadese klanten niet alleen voorzien van de voordelen van beide technologieën, maar ook van betere diensten en interacties in de nabije omgeving,” zegt Dr. Roland Herb, CEO van het Surface Solutions segment.

 

Het nieuwe centrum zal, vooral in Ontario en Quebec in Oost-Canada, een belangrijke rol spelen in de versterking van de positie van het Surface Solutions Segment in de concurrentievolle Canadese Markt.
“Guelph is een bloeiende bedrijfsbasis en is zeer goed gelegen en strategisch voor een aantal van onze wereldwijde klanten die in het gebied gevestigd zijn. De ligging in de directe omgeving van onze klanten was een van de doorslaggevende factoren in de keuze van Guelph als locatie van de nieuwe vestiging. Het centrum zal ons helpen om een uitstekende en betrouwbare service te verlenen aan onze klanten, iets wat altijd onze hoogste prioriteit is”, zegt Roland Herb.

 

“Guelph is de perfecte locatie voor ons bedrijf,” zegt Steve Crowley, voorzitter van Oerlikon Balzers, Noord Amerika en Operations en Sales Manager Amerika. “Wij zijn kort bij onze klanten gevestigd en kunnen voordeel halen uit de technologie om zo een concurrerende speler te blijven in de markt van snijgereedschappen, matrijzen en stempels.”

In het nieuwe centrum te Guelph zijn momenteel bijna 20 mensen tewerkgesteld. In een tweede stap zullen we bijkomende diensten aanbieden, vooral om onze klanten in de ruimtevaart industrie te kunnen dienen.

 


Oerlikon Balzers is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Picture by Canadian Metalworking Magazine ©

Ook interessant:

Cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie
Er wordt steeds kleiner, sneller en nauwkeuriger geconstrueerd. De cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie leert u alle do’s en dont’s bij het ontwerpen van precisiemechanismen. Dit helpt u zelf oplossingen te genereren voor kritische ontwerp aspecten.
Cursus Tekeninglezen
Een goed doordachte en generieke opgezette technische tekening met functionele bematingen is noodzakelijk voor een vlot verlopend productieproces. De cursus Tekeninglezen leert u zowel technische tekeningen te interpreteren als welke eisen u aan een technische tekening kunt stellen.
Cursus Vacuümtechniek
De cursus Vacuümtechniek maakt u wegwijs in de basisprincipes van het fenomeen vacuüm en leert u welke aspecten hierbij een belangrijke rol spelen. Onderwerpen als drukgebied en -meters, materiaalgebruik, pompprincipes, componenten, reinheid, ontgassing en assemblage komen hierbij aan bod.