Oerlikon Balzers versterkt offensief op de automarkt

Oerlikon Balzers Coating Benelux NV,  2 december 2015
Fotoshooting Expansion SLO 029

“De auto-industrie blijft gestaag groeien. De inkomsten vanuit dit marktsegment zijn de afgelopen zeven jaar verdubbeld en zitten momenteel op miljoenen cijfers,” verklaart Dr. Roland Herb, CEO van het Oerlikon Surface Solutions segment, waar Oerlikon Balzers deel van uitmaakt.

 

Wereldwijd vertrouwen gerenommeerde autofabrikanten en leveranciers op de oppervlakte oplossingen die Oerlikon Balzers hen aanreikt. De coatings zorgen voor meer betrouwbare, duurzamere en meer efficiënte motoronderdelen, waardoor ze eveneens milieuvriendelijker zijn. Oerlikon Balzers coat ondermeer injectienaalden, cilindrische regelschuiven en zuigerpennen voor moderne verbrandingsmotoren waarvan ze er jaarlijks miljoenen produceren.

 

Velka Ida als een ideale locatie

Er werd beslist om in Slowakije een nieuwe site op te starten om zo de zeer prijsgevoelige Europese markt, voornamelijk de Duitse markt, verder succesvol te kunnen blijven dienen. In Velka Ida, gelegen in de buurt van Kosice, is men reeds gestart met de bouw van een nieuwe faciliteit en de opstart van de productie is voorzien voor september. “Diverse potentiële locaties werden geëvalueerd en Velka Idea bleek, dankzij een aantal positieve aspecten, de ideale plek te zijn,” zei Bernd Fischer, hoofd van Oerlikon Balzers. “De stad beschikt over hoog geschoolde potentiële arbeidskrachten, goede verbindingswegen en dankzij lokale educatieve mogelijkheden kunnen we voldoende ingenieurs aanwerven.

“We willen meer dan 100 jobs creëren door de ontwikkeling van verschillende hightech coatingsystemen in de nieuwe site te Velka Ida. Een tweede bouwfase is gepland voor 2017/2018,” verklaarde Ulrich Urban, projectmanager. Men verwacht dat de inkomsten het lopende jaar sterk zullen stijgen; tegen 2015 wil Oerlikon Balzers, in deze nieuwe vestiging, 25 miljoen motoronderdelen coaten voor de Europese auto-industrie. Oerlikon Balzers zal gelijktijdig ook investeren in twee nieuwe faciliteiten in de Verenigde Staten, dit om de Amerikaanse autobranche te kunnen blijven bevoorraden. Een verdere stap in deze strategie is de uitbreiding van een bestaande faciliteit in China.

 

Integratie van Duitse en Europese sites in het totaalconcept

De diensten die voorheen individueel aan het autosegment werden aangeboden zullen gebundeld worden in de nieuwe coating centra. “Momenteel zorgen twee Duitse Oerlikon Balzers sites, waarvan beiden hun primaire focus ligt op een andere markt, voor de aanlevering van de automobielsector. Door een gedeelte van de automotive coating operaties te verschuiven naar Slowakije zal men de vrijgekomen capaciteit, die ervoor werden opgeslorpt door de autocoatings, kunnen gebruiken voor andere industrieën. Eenheden in Duitsland en wereldwijd zijn geïntegreerd in het algemene concept en zullen een belangrijke rol blijven spelen in de coating business omdat zij beter gepositioneerd worden om onze klanten uit andere sectoren, bijv. voor de coating van precisiecomponenten voor klokken en horloge, te dienen.”

 


Oerlikon Balzers is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Ook interessant:

Cursus Matrijzen voor kunststoffen A
Tijdens de cursus Matrijzen voor Kunststoffen A krijgt u inzicht in de opbouw, het onderhoud en de werking van de meest voorkomende typen spuitgietmatrijzen en matrijsonderdelen. Ook leert u de belangrijkste eigenschappen en verwerkingstechnieken van kunststoffen.
Cursus Matrijzen voor kunststoffen B
Tijdens de cursus Matrijzen voor kunststoffen B leert u de belangrijkste aandachtspunten voor een productontwerp van een kunststof spuitgietproduct.
Cursus Spuitgieten 1
Tijdens de cursus Spuitgieten 1 leert u alles over de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs. Ook leert u de verschillende stappen van de spuitgietcyclus. Na afloop start u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op en weet u veel voorkomende processtoringen te verhelpen.