Overname Q-DAS door Hexagon

Hexagon,  2 december 2015
Q DAS Building

Hexagon AB, een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit verhogen van geospatiale en industriële applicatieprogramma's, heeft op 30 maart 2015 de overname bekendgemaakt van Q-DAS, een internationaal softwarebedrijf op het gebied van statistische procescontrole (SPC) voor industriële productie.

 

 

Softwareoplossingen zijn een cruciaal onderdeel geworden van de optimalisatie van het productieproces. De overname van Q-DAS past binnen Hexagons strategie om zijn softwareportfolio op dit gebied uit te breiden. Bovendien wordt hierdoor software toegevoegd ter ondersteuning van de databeheerbehoeften van fabrieken. Mensen, materialen en methodes kunnen leiden tot veranderingen in machine- en procescapaciteiten. De oplossingen van Hexagon bieden nu echter de mogelijkheid om het productieproces nauwkeuriger en in real-time te observeren en evalueren, waardoor medewerkers optredende veranderingen kunnen sturen en onderdrukken. Hierdoor kunnen klanten dure vergissingen voorkomen, voldoen aan wereldwijde industrienormen en productie-efficiency bereiken met een hoogwaardige output.

 

Q-DAS is gevestigd in Duitsland en heeft vestigingen en partnerdistributiebedrijven over de hele wereld. De
Q-DAS-portfolio is al compatibel met oplossingen van zowel Hexagon als andere fabrikanten en wordt breed gebruikt in productiesectoren waar hoge productievolumes en dimensionele kwaliteitseisen vragen om statistische analyses. Een voorbeeld is de autobranche waar Q-DAS de feitelijke norm is. Hexagon en Q-DAS zijn van plan de positie van het bedrijf ten opzichte van technische partners te behouden, waarbij de platforms van Q-DAS open blijven voor de talloze systeemproviders die momenteel worden ondersteund.

 

De Q-DAS-portfolio versterkt de metrologieplanningsoplossing van Hexagon, MMS (Metrology Management System), welke is ontworpen om meetgegevens eenvoudig toegankelijk te maken vanuit elke bron of leverancier, op één locatie. De toepassing van statistische procedures verbetert de nauwkeurigheid en consistentie van metingen. Daarbij helpt het ook de analyse van meetresultaten te automatiseren, zodat de hoogwaardige gegevens volledig inzetbaar zijn tijdens het gehele productieproces.

 

“De toevoeging van Q-DAS aan de Hexagon-familie heeft veel voordelen. Niet alleen biedt het de mogelijkheid om de waarde van onze MMS-oplossing te verhogen, maar het levert ook extra groeikansen op voor ons bedrijf en verbeterde marktpenetratie van Q-DAS-oplossingen via onze wereldwijde activiteiten en klantennetwerk," aldus Ola Rollén, President en CEO van Hexagon.

 

Q-DAS wordt volledig geconsolideerd als de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen zijn verkregen. Q-DAS zal een positieve bijdrage hebben op de inkomsten van Hexagon en op de omzet van het bedrijf voor 2014, met een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro.


 Hexagon is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform