SMC Productnieuws

SMC Pneumatics BV,  2 december 2015
SMC

De nieuwste productinnovaties van High Tech Platform-lid SMC - wereldmarktleider in pneumatische producten: 

 

AC B image ch
Modulaire luchtverzorgingsunits nog onderhoudsvriendelijker

SMC herontwerpt zijn modulaire luchtverzorgingsunits, de AC-serie. De nieuwe AC-serie is het resultaat van de voortdurende investering van SMC in Research & Development. Binnen dit programma worden de prestaties en de functionaliteit van bestaande producten geanalyseerd en verbeterd, en nieuwe innovatieve producten ontwikkelt. Bij de AC-serie uit zich dit door de unieke dubbellaagse transparante pot en potbescherming. Deze biedt optimaal zicht van alle kanten, is stootvaster en geeft een langere levensduur, waardoor er voor controle en onderhoud minder tijd nodig is.

De compactheid van de modulaire units en de geïntegreerde manometer of drukschakelaar zorgen voor nóg meer ruimtebesparing.

Bovendien laat het gebruik van een geïntegreerd filterelement in het reservoir en de eenvoudig te bedienen vergrendelknop een zeer efficiënte vervanging van de filterelementen toe.

Door de modulaire opbouw zijn deze flexibele luchtverzorgingsunits uitermate geschikt voor machinebouwers die een unit willen aanpassen of uitbreiden. Vanzelfsprekend kan SMC deze units ook in elke gewilde configuratie geassembleerd uitleveren.


 

HECR image ch

 

Nieuwe rackmount thermo chiller

Deze Peltier-type HECR-Serie thermo chiller is ontworpen om te voldoen aan de standaard inbouwmaten van een 19-inch rack behuizing. Dit systeem bespaart niet alleen ruimte, omdat de HECR samen met andere apparatuur in behuizing kan worden geplaatst, maar het bespaart ook installatie- en aansluittijd.

De HECR is ontworpen voor de gespecialiseerde medische, elektronische en chemische industrie, waar een nauwkeurige regeling van de temperatuur noodzakelijk is. De HECR biedt een zeer hoge temperatuurstabiliteit van ±0,01 tot 0,03°C. Doordat de thermo chiller de prestaties van uw machine optimaliseert, verbeteren ook uw productiviteit en proceskwaliteit.

Door het ontbreken van een compressor zijn er geen bewegende delen, wat het vibratie- en geluidsniveau terugbrengt tot slechts 49 dB. Ook het toerental van de ventilator wordt afhankelijk van de belasting aangepast. Naarmate er minder wordt gekoeld, zal ook het geluidsniveau in het hele proces afnemen.

Door een hoogte reductie van 55% en een volume reductie van 36% is de thermo chiller  compacter dan zijn voorgangers. Verdere verbeteringen zijn gerealiseerd door een eenvoudige drie-stappen bediening met zelfdiagnose en een controledisplay met maar liefst 14 verschillende alarmen.

De automatische temperatuurregeling in de HECR kan ook aangestuurd worden door een externe temperatuursensor, zodat ook nauwkeurig op afstand geregeld kan worden. Het toevoegen van vloeistof kan worden gedaan zonder de HECR uit de 19-inch rack behuizing te halen. Een opvangbak voorkomt dat er bij het navullen vloeistof wordt gelekt op andere apparatuur die zich lager in het rek bevindt.

Deze zeer flexibele thermo chiller is verkrijgbaar in twee versies – HECR002 en HECR010 – en hebben respectievelijk een koelcapaciteit van 200 W en 1 kW, een verwarmingscapaciteit van 600 W en 2 kW en een temperatuur instelbereik van 10 tot 60°C. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, verbruikt slechts 400 W en is zeer milieuvriendelijk, omdat geen koelvloeistof wordt toegepast.


 

SMC Pneumatics BV is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.