Strategische overname van Leves Metaal door de Blok Groep

Bloek Groep - Leves Metaal,  2 december 2015
Blok groep

De Blok Groep heeft Leves Metaal, een gerenommeerde fijnmechanische machinefabriek in Someren,  overgenomen. Met een uitstekend geoutilleerde machinefabriek vervaardigt Leves Metaal producten van een hoogwaardige kwaliteit voor een breed netwerk aan klanten. Leves Metaal is gespecialiseerd in fijnmechanische productie en de Blok Groep kan meer complexe vraagstukken van groter formaat aan. Met deze overname heeft de Blok Groep ook een vestiging in de Brainport regio verworven.

 

 

 

 

De propositie van Leves Metaal sluit uitstekend aan op die van de Blok Groep. Leves Metaal is specialist in het fijnmechanisch draaien en frezen. Draaien kan zowel conventioneel als CNC-gestuurd. Frezen kan verticaal, horizontaal, conventioneel en 5 assig CNC gestuurd worden uitgevoerd.

Door de continue investeringen in de kwaliteit van haar organisatie is Leves Metaal in staat geweest te kunnen voldoen aan de steeds verdergaande eisen van haar klanten. Specifieke kennis en ervaring worden bij voorkeur vroegtijdig – ontwikkeling en engineering - in het proces ingezet.

De acquisitie is een welkome aanvulling op de Total Solution propositie van de Blok Groep. De Blok Groep zet met de overname van Leves Metaal een belangrijke stap binnen haar groeistrategie en de range aan activiteiten welke zij de markt te bieden heeft. De Blok Groep is niet alleen aanbieder van hoogwaardige, geautomiseerd verspaande onderdelen, maar ook van de montage en engineering van functioneel geteste mechatronische modules. De Blok Groep kenmerkt zich door haar hoogwaardige toeleverketen voor de high mix, low volume, high complexity industrie en is gecertificeerd conform de AS9100 norm.

Met 30 jaar ervaring, 135 gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers, een internationaal netwerk van toeleveranciers en een onophoudelijk streven naar de hoogste kwaliteit bieden zij de beste oplossingen aan de steeds hoger wordende eisen van hun klanten.


Leves Metaal is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.