Technologiestichting STW biedt 50.000 euro subsidie voor maatschappelijke ideeën

Technologiestichting STW ,  2 december 2015
Open Mind Logo

Maatschappelijk betrokken onderzoekers zitten vaak vol originele ideeën om de wereld verder te helpen. Technologiestichting STW biedt hen nu een laagdrempelige subsidie, genaamd Open Mind. Daarmee krijgen onderzoekers een jaar om hun idee uit te werken.

 

Open Mind staat in het teken van technologie met een verrassende maatschappelijke toepassing. Denk aan Wubbo Ockels die een vlieger ontwikkelde die windenergie kan opslaan, of de drijvende armen waarmee de Delftse student Boyan Slat plastics uit de oceaan wil opvangen. Maar het kan ook een creatieve aanpak zijn om een ziekte te bestrijden, het onderwijs te verbeteren of sneller te communiceren bij rampen.

 

STW vraagt gepassioneerde wetenschappers om out of the box-ideeën met maatschappelijke impact in te dienen. Het beste plan wordt beloond met een jaar onderzoekfinanciering. Op het STW jaarcongres op 5 november 2015 zullen drie 'Open Mind-subsidies' van maximaal € 50.000 toegekend worden. Het indienen van aanvragen kan tot 15 september.


 

Ook interessant:

Course Additive Manufacturing Lab Experience
There’s an increased complexity over conventional additive manufacturing methods. During this course, you create deep insights into production surroundings.
Cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie
Er wordt steeds kleiner, sneller en nauwkeuriger geconstrueerd. De cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie leert u alle do’s en dont’s bij het ontwerpen van precisiemechanismen. Dit helpt u zelf oplossingen te genereren voor kritische ontwerp aspecten.
Cursus Vorm- en plaatstoleranties
Voor constructeurs of technisch tekenaars kan het vastleggen van de maat, vorm, oriëntatie en plaats van constructie-elementen een hele uitdaging zijn. De cursus Vorm- en plaatstoleranties maakt u wegwijs in de begrippen, regels en symbolen voor een juiste implementatie en functionele toepassing.