Technology for Health luistert naar haar bezoekers (en brengt partijen samen)

Mikrocentrum,  2 december 2015
Technology For Health

Technologische ontwikkelingen bieden ongekende mogelijkheden voor de gezondheidszorg. Detectie van ziekten wordt preciezer, artsen kunnen beter werken, patiënten herstellen sneller en thuismetingen zorgen voor minder terugval.


Vakbeurs en congres

Technology for Health maakt deze ontwikkelingen inzichtelijk met de combinatie van vakbeurs en congres. De bezoekers komen uit zowel de industrie als de gezondheidszorg, wetenschap, overheid en zakelijke dienstverlening. Op de beursvloer domineert technologie, maar die is pas succesvol als goed wordt geluisterd naar de eindgebruiker…

 

Wensen van de eindgebruiker

Exposant Nico Berendsen van KeyTec vertelt: “Normaal gesproken praten wij zelf vaak met opdrachtgevers en niet direct met de eindgebruiker. Dit is een unieke mogelijkheid om juist met hen in contact te komen.”
Eric de Leeuw, General Manager van Diamond Kimberlit was al eerder present als exposant en weet hoe belangrijk persoonlijk contact met de klant is: “Wij stemmen goed af voor een optimaal product, want het werkt als ‘de wet van sinterklaas’: als je niet precies zegt wat je wilt hebben, dan krijg je iets anders. “
Saskia Baeten, organisator van het event, vult aan: “Het is geen ‘technology push’ event, maar een samenkomst van bedrijven die goed luisteren naar de eindmarkt. Het event is bijvoorbeeld ook bedoeld voor bedrijven die overwegen hun reeds bestaande technologie op de medische markt te introduceren. Zij kunnen op deze vakbeurs hun innovativiteit een impuls geven en leren van andere, ervaren bedrijven.”

 

Congres

Niet enkel exposanten, ook de organisatie van Technology for Health zelf luistert naar de eindgebruiker. Daardoor heeft de vakbeurs een duidelijkere rol gekregen binnen het evenement:
“We wilden de balans tussen vakbeurs en congres meer gelijk trekken. Dit jaar zullen beide onderdelen weer een gelijkwaardige rol spelen. Het congresprogramma wordt nu voor het eerst ingevuld door vier partijen met een schat aan kennis en een relevante achterban: FME Life Sciences & Health, Health Valley, Medtech Partners en Pontes Medical. Zij zullen diverse onderwerpen aan bod laten komen, waaronder technologische ontwikkelingen en innovatiekansen.” Aldus Baeten.

 

Netwerken

Die kansen komen voort uit een enquête onder medische professionals. Het congresprogramma is dan ook opgezet vanuit een vraaggestuurde aanpak. Daarnaast zijn er exposantenlezingen, onafhankelijke tracks met onderwerpen als biomaterialen, 3D printen en embedded software en workshops waarin men wordt getriggerd om inzichten met elkaar te delen. Want behalve vakbeurs en congres is Technology for Health bij uitstek ook een netwerkbijeenkomst.


Saskia Baeten: “Er is volop gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, te netwerken en natuurlijk is het ook dit jaar weer gratis te bezoeken.”

 

Save the date

Technology for Health vindt plaats op 6 en 7 oktober 2015 in Congrescentrum 1931, Brabanthallen, Den Bosch.