Tour de Print

Mikrocentrum,  2 december 2015
CAD2M Tour de France

CAD2M neemt deel aan een bijzonder initiatief: ze proberen een Tour de France racefiets op ware grootte 3D te printen en de fiets op de finish  bij de Champs-Élysées te fotograferen.

 

Vanuit hun interesse voor wielrennen en de Tour de France is het idee ontstaan om een levensgrote wielrenfiets uit te printen op een 3D printer. Het doel is om dit in de laatste 2 weken van de Tour de France voor elkaar te krijgen en de fiets te presenteren op de Champs-Élysées finish.

"Om onze deadline te halen moeten we tijd besparen op de ontwerpfase. Dat is waarom we in online STL bibliotheken op zoek zijn gegaan naar 3D modellen van wielrenfietsen. Daar hebben we een miniatuur versie van een wielrenfiets gevonden. We hebben solidworks gebruikt om het 3D model op te schalen, in stukken te knippen en te slicen voor gebruik in de 3D printer," aldus bericht CAD2M op haar website.

CAD2M legt de realisatie vast in 7 video’s en diverse social media posts. De video’s en posts laten zien hoe de 3D wielrenfiets gemodelleerd, geprint en geassembleerd wordt. Volg het project op: www.tourdeprint.nl


CAD2M is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.