Uiteenlopende technologieën voor toepassing in de gezondheidszorg

Mikrocentrum,  2 december 2015
Foto 4 TFH

Zowel technologieën als toepassingen en andere aspecten worden dit jaar tijdens de 8e editie van Technology For Health gepresenteerd.

 

Technologieën

Het event bestrijkt een breed scala aan technologieën. Zo worden elektronica en mechanica belicht, maar ook microsysteemtechnologie en fotonicatoepassingen, zoals glasvezeltechnologie.
“Bezoekers tijdens de vorige edities waren verrast over onze mogelijkheden met glasvezeltechnologie”, vertelt Eric de Leeuw, General Manager van Diamond Kimberlit.

 
Toepassingsgebieden

Toepassingen in cure, care, self-care en bijpassende disciplines komen aan bod op Technology for Health. Zowel in een wetenschappelijke context binnen de life sciences als industrieel liggen er  kansen; een innovatief matrijsontwerp kan bijvoorbeeld bijdragen aan de behandeling van een oogaandoening met hoogwaardige pincetten.

 

Pijn is een belangrijk aangrijpingspunt voor veel toepassingen. Pijnbestrijding is een actueel onderwerp waar onder meer KeyTec Netherlands zich mee presenteert.

“In opdracht van Philips maken wij pijnbestrijdingsapparaten met TENS (Transcutane Electro Neuro Stimulatie, red.), waarbij door middel van spanning, via elektrodes op de huid, zenuwen gedesoriënteerd raken.“ aldus businessmanager Nico Berendsen.

 

 

Andere aspecten

Ten slotte krijgen ook verschillende gebruiksaspecten aandacht op het event. De inzet van ICT biedt natuurlijk ook perspectief; zo biedt E-Health volop mogelijkheden voor preventie en monitoring.

 

De werkzaamheid van veel medische systemen is afhankelijk van foutloze, stabiele (en veelal embedded) software en het design of de user interface kunnen weer bijdragen aan sneller en veiliger werken. Ook de eisen waaraan een product moet voldoen en het op de markt brengen van innovaties krijgt aandacht.

 

Kortom: Met in totaal meer dan 40 lezingen en ruim 75 exposanten op de beursvloer brengt Technology for Health velerlei aspecten samen.

Meer weten? 
www.technologyforhealth.nl

Ook interessant:

Cursus CE-markering medische hulpmiddelen
De cursus CE-marketing van medische hulpmiddelen maakt u wegwijs rondom recente eisen en helpt u de meest optimale route te bepalen om aan deze eisen te voldoen.
Training FDA medical devices
De FDA stelt specifieke eisen rondom de effectiviteit en veiligheid van medische hulpmiddelen binnen de VS. De training FDA medical devices maakt u wegwijs in het voldoen aan deze eisen met bijbehorende routes.
Cursus ISO 13485 en ISO 14971 – Kwaliteitsbeheersing medical devices
De ISO 13485 en ISO 14971 cursus geeft u een duidelijk beeld van de achtergrond, inhoud en toepassing van de normen bij het ontwikkelen van medical devices. Hierbij komen zowel de eisen aan het kwaliteitssysteem als risicomanagement aan bod.