VDL Containersystemen behaalt Lean and Green award

Monique Daniëls, VDL,  2 december 2015
VDL Lean and Green

In het kader van duurzaam ondernemen, heeft VDL Containersystemen op donderdag 4 juni de Lean and Green Award in ontvangst mogen nemen. Hiermee wordt een volgende stap gezet richting het Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemen van de toekomst.

 

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. 

 

Namens VDL Containersystemen is een Plan van Aanpak geschreven waarin een aantal maatregelen beschreven worden, die aantonen dat het bedrijf bewust en verantwoord bezig is met het reduceren van haar CO2 uitstoot. In het plan zijn er een aantal maatregelen beschreven die ervoor zorgen dat VDL Containersystemen in de toekomst nog milieu- en omgevingsvriendelijker te werk gaat.

 

VDL Containersystemen heeft als doel om in 2017 minimaal 21,3% CO2 reductie te bereiken ten opzichte van 2012. Als deze doelstelling behaald wordt, ontvangt het bedrijf de Lean and Green Star.

 

De maatregelen waarmee dit behaald zal worden, zijn:

  • Het verschonen van het leasewagenpark
  • Het sturen op duurzaam rijgedrag
  • Het stimuleren van carpoolen
  • De planning van verkopers en servicemonteurs optimaliseren
  • Het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer stimuleren 

 

Lean and Green Tools

Naast deze bedrijfsomvattende erkenning, is VDL Containersystemen momenteel bezig met een Lean and Green erkenning voor haar producten. Lean and Green Tools is een certificering waarmee aangegeven wordt dat een product een bijdrage levert aan de reductie van CO2 uitstoot en aan kostenbesparing. Het gaat er hierbij om dat de klanten kosten besparen door het gebruik van de producten van VDL. Een organisatie kan dit product opnemen in haar Plan van Aanpak om zelf ook Lean and Green te worden.

 

Wanneer onderbouwd en bewezen is dat deze producten aantoonbaar bijdragen aan reductie van CO2 uitstoot (‘Green’) en aan kostenbesparing (‘Lean’), wordt een product erkend als een Lean and Green Tool. Vanaf dat moment mag deze certificering in de marketing van het product toegepast worden en mogen deze producten voorzien worden van onderstaande afbeelding. Dit geeft aan dat het product van VDL een duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuze is.

 

 


VDL is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Ook interessant:

Workshop Lean Manufacturing
Tijdens de workshop Lean Manufacturing leert u verspilling te reduceren en het rendement te verhogen.
Training Lean Six Sigma Black Belt
Bent u als projectleider, projectmanager of vakspecialist verantwoordelijk voor de ontwikkeling of verbetering van nieuwe producten en processen? Ziet u het uitvoeren van complexe veranderingstrajecten als een echte uitdaging? Volg dan de training Lean Six Sigma Black Belt.
Training Lean Six Sigma Green Belt
Tijdens de training Lean Six Sigma Green Belt leert u verbetermogelijkheden efficiënt en gestructureerd te identificeren en aan te pakken. Het resultaat: betere procesprestaties, een hogere productkwaliteit, lagere kosten én een hogere klanttevredenheid.
Cursus Magazijn en logistiek beheer
Tijdens de cursus Magazijn en Logistiek Beheer verdiept u zich in magazijnmanagement en beheersing van logistieke werkprocessen.