Verbeterde optische inspectiefunctie voor CMM's

Hexagon Metrology ,  2 december 2015
PRECITEC LR Mediapicture

Hexagon Metrology heeft functieverbeteringen aangekondigd voor de contactloze PRECITEC LR-oplossing voor zeer nauwkeurige coördinaatmeetmachines (CMM's). Hierdoor kan de optische sensor gebruikt worden voor het uitvoeren van ruwheidsmetingen voor een scala aan onderdelentypen.

 

De PRECITEC LR is ontworpen om zelfs voor de meest uitdagende onderdelen nauwkeurige inspectieresultaten te leveren en gebruikt gericht wit licht voor het uitvoeren van zeer nauwkeurige metingen op submicronniveau. De sensor beschikt over een grote acceptatiehoek en een hoge axiale resolutie, en biedt gebruikers bovendien de mogelijkheid om complexe onderdelen met schuine, gebogen en asferische oppervlakken en verbrokkelde of reflecterende materiaaltypen te inspecteren.

 

De PRECITEC LR is beschikbaar voor de Leitz PMM-C, Leitz Ultra en Leitz Infinity-modellen van Hexagon Metrology. Ze zijn automatisch te verwisselen met tactiele sensoren in een meetprogramma, waardoor de CMM in multi-sensoroplossing verandert die geschikt is voor meerdere toepassingen. Doordat er geen verschillen in bedieningswijze bestaan ten opzichte van tactiele sondes en het een meetbereik heeft dat in relatie staat tot die van de machine, is er minimale training van de machinebestuurder vereist.

 

"De PRECITEC is een erg veelzijdige optische sensor die snel en eenvoudig in een systeem te integreren is en het meetpotentieel van een CMM aanzienlijk verbetert. Door de zeer kleine puntdiameter kunnen machinebestuurders deze contactloze oplossing gebruiken voor optische ruwheidsmetingen waardoor het mogelijk wordt om verschillende oppervlakken te controleren, zelfs van zeer fragiele of bewerkbare onderdelen waarbij tactiele inspectie geen optie is."  Aldus Micha Neininger, Product Manager voor sensoren bij Hexagon Metrology

 

U kunt de PRECITEC LR direct samen met nieuwe Leitz PMM-C, Leitz Ultra en Leitz Infinity-machines bestellen of als een retrofit-optie. De ruwheidsmetingsfunctie vereist de ruwheidssoftwaremodule QUINDOS.


Hexagon Metrology is lid van het Mikrocentrum High Tech Platform.