Wat heeft de Holland High Tech presentatie op Hannover Messe 2016 opgeleverd?

Stichting TKI HTSM / Holland JHigh Tech, 25 mei 2016
Hannover Messe

De Hannover Messe organisatie stelde dat Nederland - van alle landen die op de Hannover Messe de rol van Partnerland hebben gehad – als de beste haar aanwezigheid heeft weten te prolongeren sinds het jaar 2014 Partnerland.

Dit jaar in 2016, is de propositie van de hightech sector onderstreept door de gemeenschappelijke presentatie van alle Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in alle hallen onder de oranje Holland High Tech vlag van de hightech sector.

 

Waarom is dit van belang? Met name voor de maakindustrie is de band tussen Nederland en Duitsland cruciaal. Die band kan niet alleen bestendigd worden door een delegatie of een presentatie op een beurs, maar alleen door voortdurende lobby en een strategische Nederlandse handels-, wetenschaps- en industrieboodschap die langdurig in Duitsland herhaald en onderbouwd wordt. De gemeenschappelijke presentatie van bedrijfsleven en kennisinstellingen op Hannover Messe onderstreept ieder jaar opnieuw het werk van de ambassade en posten. Het imago van Nederland in Duitsland kan alleen vastgehouden worden als de hightech sector in aantal groots aanwezig is, EN zich duidelijk en gezamenlijk profileert.

 

Lees het complete feedback-rapport van Holland High Tech.