Wilting wordt premium partner van 3D Systems LayerWise

Wilting,  2 december 2015
Layerwise

3D Systems LayerWise, gespecialiseerd in Direct Metal Printing (DMP) van metalen onderdelen, is een Premium Partner netwerk gestart. Om de commerciële en technologische ondersteuning aan haar klanten uit te breiden, heeft 3D Systems LayerWise Wilting geselecteerd voor het gezamenlijk leveren van 3D-geprinte metalen onderdelen aan klanten in de Nederlandse markt.

 


Wilting uit Eindhoven en 3D Systems LayerWise uit Leuven werken al geruime tijd samen en bedienen daarmee succesvol klanten in de Nederlandse markt. Adwin Kannekens, Commercieel directeur van Wilting: “De toepassing van 3D-geprinte metalen onderdelen in complexe high-tech systemen voor de Semicon markt en de luchtvaart vereist een goede samenwerking tussen de engineer en de producent. Niet alleen het ontwerpen voor 3D-printen maar ook het aanbrengen van de nauwkeurige maten in de onderdelen moet goed worden afgestemd. Onze specialisten hebben hiervoor alle kennis in huis en door de samenwerking met 3D Systems LayerWise kunnen we de beste oplossing in 3D-geprinte onderdelen aanbieden én leveren.”


3D Systems LayerWise heeft de kennis en productiemiddelen in huis om een snel en betrouwbaar de hoogste kwaliteit metalen onderdelen te printen. De 3D Systems-LayerWise Premium Partners zijn geselecteerd op hun kennis van het nabewerken van de geprinte delen. Dit is voor toepassing in een technische omgeving namelijk vrijwel altijd een vereiste is. Daarnaast hebben zijn een bovengemiddelde kennis van het 3D-printproces voor metalen en directe toegang tot de experts van 3D Systems LayerWise. Wilfried Van der Perre, managing director van 3D Systems-LayerWise: ”We zien de toepassing van 3D geprinte metalen delen in high-tech systemen jaar over jaar toenemen. De keuze hiervoor moet al in de engineeringfase worden gemaakt. De Premium Partners van 3D Systems LayerWise spelen dan een adviserende en soms sturende rol. We hebben daarom gezocht naar partners die hun sporen hebben verdiend in de maakindustrie. Wilting is dan ook een logisch keuze.”

 


 3D Systems LayerWise en Wilting zijn beiden lid van het Mikrocentrum High Tech Platform

Verder nieuws:

Norma verhoogt productiviteit kwaliteitscontrole
20 december 2016

Norma Hengelo ontwerpt en produceert complete mechatronische systemen.
Lees verder


Scholingsvoucher voor werkzoekende (t.w.v. € 2500,- incl. BTW)
14 december 2016

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een tijdelijke subsidie voor een opleiding of cursus.
Lees verder


Mikrocentrum ontvangt het NRTO-keurmerk
2 december 2016

Mikrocentrum heeft op 30 november 2016 het NRTO-keurmerk ontvangen.
Lees verder