Zeer geslaagde crowdfunding voor Health Innovaties door NLC

Bert-Arjan Millenaar, NLC,  2 december 2015

Voor de eerste keer in Nederland was het mogelijk om te investeren in een portfolio van zorginnovaties. De investeerders waren er dan ook snel bij en het leverde budget op voor 6 medische start-ups. 

 

NLC, de organisator van deze crowdfunding, bericht hierover:

"In de laatste week is er maar liefst €183.000 geïnvesteerd. Wat een geweldige eindsprint! Doordat de investeringen zo snel binnenkwamen hebben wij al voor de einddatum het maximum bereikt. Op de valreep heeft een aantal investeerders zelfs gelijktijdig gestort. Hierdoor is het eindbedrag opgelopen tot €460.500! Met dit bedrag kunnen wij zes nieuwe medische innovaties naar de markt brengen. De crowdfunding is nu gesloten voor nieuwe investeringen. Het is helaas niet meer mogelijk om mee te doen."

 

Het succes van NLC bleef niet onopgemerkt. De crowdfunding campagne is opgepikt door verschillende media, waaronder het ondernemersplatform Sprout. Donderdag 30 juli kon men op BNR Nieuwsradio luisteren naar een interview met NLC. De uitzending is via deze link terug te luisteren.


Na de geslaagde crowdfunding campagne kan het echte werk gaan beginnen:

"Het is een enorme stimulans om te zien dat zovelen vertrouwen hebben in ons model en actief bijdragen aan het realiseren van innovaties in de zorg. Samen met ons netwerk gaan wij er alles aan doen om de gewenste impact in de zorg te realiseren," aldus Bert-Arjan Millenaar, Managing Partner van NLC.

 


Meer zorginnovaties? Bezoek dan vakbeurs & congres Technology For Health 2015