Deep learning is een binnen de industrie opkomende Artificial Intelligence technologie die het mogelijk maakt voor systemen om aan de hand van data, zelf te leren en te verbeteren. Deze eigenschappen maken deze technologie kansrijk voor de industrie en het aantal toepassingsgebieden neemt dan ook snel toe. Benieuwd hoe je deep learning in jouw bedrijf toe kunt passen? Tijdens de cursus Advanced deep learning: foundation maak je kennis met de nieuwste technieken en toepassingsgebieden en leer je werken met tools en applicaties.

 • Krijg een overzicht van de deep learning theorie en tools
 • Leer over applicaties en hoe deze in te zetten
 • Ontwikkel zelf algoritmes
Engineers, programmeurs, researchers
HBO/WO met enige kennis van Python programmeren
4 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname.
Een uitgebreide syllabus, huiswerk opdrachten (Jupyter notebooks)
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Advanced deep learning: foundation

Deze cursus biedt engineers, programmeurs en researchers een diepgaand inzicht en begrip voor deep learning. Je krijgt een overzicht van de deep learning theorie en tools en je leert over de diverse applicaties.

Let op: Deze cursus wordt in het Engels gegeven.
Bekijk hier de Engelstalige informatie over de cursus.

De deep learning cursus bestaat uit vier delen:

 1. Introductie van deep learning
 2. Artificial Neurale Networks
 3. Convolutional Neural Networks
 4. Recurrent Neural Networks

Per deel krijg je Pythoncode opdrachten en huiswerkprojecten in de vorm van Jupyter notebooks. Je leert hierbij veel van de algoritmes zelf te ontwikkelen zodat de technische skills in huis heeft om zelf een deep learning project te starten.

Specialiseren in computer vision

Na het volgen van deze cursus kun jij je verder specialiseren in bijvoorbeeld computer vision. Tijdens de cursus Advanced deep learning: computer vision, leer je geavanceerde algoritmes te ontwikkelen voor toepassingen zoals: objectdetectie, beeldsegmentatie en generative modellen. Ook leer je deze toepassingen in te zetten in de praktijk, bijvoorbeeld binnen de industriële of agriculturele omgevingen.

Studiebelasting:

 • Tijdens de cursus worden er opdrachten verstrekt waar je thuis mee aan de slag gaat. Voor iedere cursusdag dien je rekening te houden met +/- 8 uur ‘huiswerk’.

Bewijs van Deelname

Indien je de cursus volledig heeft doorlopen ontvang je een Bewijs van Deelname.

Programma

Dag 1: introductie deep learning

 • Geschiedenis van Artificial Intelligence
 • Overzicht van de deep learning technologie
 • Introductie van tools als Python, NumPy, Pandas, Matplotlib en Jupyter notebooks.

Dag 2: Artificial Neural Networks

 • Neurale netwerken vormen veelal de basis van deep learning algoritmes. Tijdens deze lesdag komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Perceptrons (multi-layer)
 • Gradient descent
 • RMSProp
 • AdaGrad
 • ADAM
 • TensorFlow
 • Keras
 • Machine learning training flow

Dag 3: Convolutional Neural Networks

Neurale netwerken die geoptimaliseerd zijn voor computer toepassingen worden Convolutional Neural Networks (CNNs) genoemd. Tijdens deze lesdag wordt de basis van CNNs uitgelegd en worden o.a. de volgende algoritmen besproken:

 • AlexNet
 • ResNet
 • GoogleNet
 • MobileNet

Dag 4: Recurrent Neural Networks

Neurale netwerken die geoptimaliseerd zijn voor time series data worden Recurrent Neural Networks (RNNs) genoemd. Tijdens deze lesdag worden verschillende technieken voor time series classificatie besproken, waaronder:

 • LSTMs
 • WaveNet
 • Backpropagation door de tijd

Jouw docent

Dr. Ir. Albert van Breemen

Dr. Ir. Albert van Breemen studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente en promoveerde in 2001 op het gebied van intelligente software systemen. Hij werkte vervolgens 8 jaar bij Philips Research binnen het Ambient Intelligence programma aan o.a. Sociale Robotica. Met het project ‘iCat user-interface robot’ontving Albert in 2005 de Time Magazine Best Invention award, en in 2007 de New Technology Foundation (NTF) Award on Entertainment Systems and Robots. Vervolgens werkte Albert ruim 10 jaar als Senior New Business Development Manager bij ASML. Hierbij onderzocht hij de kansen voor ASML m.b.t. het toepassen van nieuwe technologieën waaronder artificial intelligence. Zijn kennis voor techniek en gevoel voor waarde creatie combineerde hij in 2019 tot zijn onderneming VBTI.

VBTI richt zich op intelligente automatisering (sensor-data gedreven applicaties): AI wordt in machines toegepast zodat klanten uit o.a. High Tech Manufacturing, Machinebouw en de Agricultuur tot voor kort onmogelijke oplossingen en functionaliteiten in zeer uitdagende omgevingen kunnen realiseren. Denk aan het herkennen van bladknooppunten in de komkommerteelt, of het oogsten van asperges. De variatie van zowel de plant en de achtergrond zijn bij uitstek uitdagingen waar AI ten op zichtte van traditionele visie technieken een uitkomst biedt.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
07-11-2023
14-11-2023
21-11-2023
28-11-2023
...
in totaal 4 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 2545
4

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ervaringen van cursisten

Je leert van begin tot eind hoe Deep Learning werkt en hoe je daar zelf modellen van maakt. In het verloop van de cursus leer je nieuwe methodieken en tools om sneller en eenvoudiger modellen te maken. Aan het eind heb je zelf meerdere modellen gemaakt, getraind en getest. Je bent dan zelf in staat om je eigen modellen te maken en te trainen. Numerieke datasets, beeldherkenning en taalmodellen. Zorg dat je vooraf bekend bent met python, pandas, numpy en matplotlib.
Dennis Wisse, Wisse Engineering
De cursus "Advanced Deep Learning" had een goede balans tussen theorie en praktijk. De basis principes, algoritmes en methodes zijn goed uitgelegd. Daarnaast is deze theorie steeds toegepast in praktijk voorbeelden m.b.v. Google Colab en standaard datasets. Er was ook ruimte om te kijken naar uitdagingen van de cursisten in de praktijk. Na afloop van de cursus is er voldoende kennis opgebouwd om met de laatste deep learning modellen aan de slag te gaan.
David van der Pol, QIPC

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij jou op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.