Pas kunstmatige intelligentie (AI) succesvol toe binnen uw organisatie tijdens de cursus Artificial Intelligence voor managers. Deze cursus laat u in drie dagen uitgebreid kennis maken met databewerking dankzij (zelflerende) algoritmes, het opzetten van AI projecten en inzetten van AI binnen uw organisatie. De theorie wordt afgewisseld met praktijkcases en discussies.

 • Verkrijg inzicht in AI en word een goede gesprekspartner
 • Realiseer succesvolle AI projecten
 • Pas AI effectief toe binnen uw organisatie
Proces-, IT- en projectmanagers
Kennis van processen als manager in de organisatie
3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Syllabus en externe bronnen
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Artificial Intelligence voor managers

Kunstmatige intelligentie, of artificial intelligence (AI), is eenvoudig gezegd de automatisering van denkkracht. Door het toepassen van geavanceerde software is het mogelijk geworden om (slimme) systemen en machines specifieke taken op een intelligente manier uit te laten voeren. Hoe werkt dit en hoe kunt u deze technologie succesvol toepassen binnen uw organisatie? 

AI wordt veelvuldig toegepast in tal van systemen waar we dagelijks mee in aanraking komen. De steeds betere (zelflerende) algoritmes en de beschikbare tools maken dat de drempel om AI toe te passen omlaag gaat. Zonder academische graad in data science of computer science kunt u AI succesvol inzetten!  

De toepassingen van AI in de maakindustrie nemen gestaag toe, vaak onder de noemer Industry 4.0 of Smart Industries. Denk hierbij aan toepassingen als predictive maintenance, productieproces optimalisatie en robotica/cobotica. In de cursus Artificial Intelligence voor managers leert u hoe u AI succesvol kunt inzetten in de industrie! Bij het inzetten van AI spelen er vragen als:

 • Welke data heb ik nodig?
 • Met wie moet ik samenwerken in het (project)team?
 • Welke technologie ga ik inzetten?
 • Hoe pas ik AI toe in mijn huidige proces?

 Tijdens de interactieve cursus Artificial Intelligence voor managers leert u wat AI is, wat u ermee kan en hoe er mee om te gaan. Hierbij komt theoretische kennis aan bod zoals verschillende AI technieken, welke data daarbij nodig is en wat de valkuilen zijn. Hierbij is de toepasbare kant belangrijk. Hoe gebruikt u deze technieken? Wat maakt deze winstgevend? Hoe past u dit toe in uw organisatie? Aan het einde van deze cursus beschikt u over de volgende vaardigheden:

 • Goed inzicht in en gesprekspartner omtrent het onderwerp AI
 • Het vinden van geschikte AI oplossingen
 • Opzetten van een AI project en inventariseren van de obstakels
 • AI inzetten t.b.v. een betere organisatie/applicatie

Voor wie is deze cursus bedoeld

De cursus richt zich op diegenen die vanuit een managementverantwoordelijkheid met AI aan de slag wil gaan en er een succes van wil maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan proces-, IT- en projectmanagers. De cursus vraagt geen instapniveau als het gaat om kennis op het gebied van data science of AI. Wel beschikt u over ervaring als manager  en heeft u een goed beeld van de verschillende processen binnen uw organisatie. U heeft een praktische en open houding en u wilt processen in uw eigen organisatie verbeteren.

Als u meer praktisch te werk wilt gaan en zelf AI oplossingen wilt ontwikkelen, volg dan de cursus Artificial Intelligence voor engineers.

Actie: volg deze cursus gratis via Brabant Leert

Brabant Leert biedt met een nieuw initiatief een jaar lang deze cursus gratis aan! De organisatie geeft alle inwoners van Noord-Brabant toegang tot een selectie van diverse cursussen, waaronder deze Mikrocentrum cursus. Aanmelden kan voor zowel het open traject als bedrijfsintern.

De cursus AI voor managers heeft een belangrijk leerdoel. Aan het einde van de cursus weet u een AI project op te zetten binnen uw eigen organisatie. Om dit te bereiken is er theoretische kennis en praktische ervaring nodig. De cursus is verdeeld over drie dagen met zowel theoretische lessen, praktische opdrachten, brainstorms en een grote casus om mee af te sluiten. In deze drie dagen leert u over de verschillende AI technieken, hoe u een AI project succesvol opzet en wat de kansen en risico’s hierbij zijn.

De lesdagen zijn als volgt ingedeeld:

Dag 1. Introductie in data en AI

In dag 1 gaat het vooral om de theoretische achtergrond van data en AI. Er wordt duidelijkheid gegeven aan verschillende termen zoals modellen, algoritmen, artificial intelligence en machine learning. Hiernaast wordt ook een van de belangrijkste aspecten behandeld: hoe creeërt u waarde uit data en AI?

Onderwerpen dag 1:

 • Wat is AI? Wat is het verschil tussen AI en machine learning?
 • Voorbeelden van AI in de maakindustrie
 • Wat zijn modellen en algoritmes?
 • Wat is het belang van data bij AI?
 • Waarom is AI zo belangrijk?
 • Hoe kunt u AI gebruiken om waarde te creëren?

Dag 2. De praktische kant van AI

In dag 2 wordt naar de praktische kant van AI gekeken. Wat voor technieken en methodes zijn er allemaal? Het is van groot belang dat u als manager weet wat de mogelijkheden zijn. Daardoor kunt u precies inschatten wat binnen de scope van een project valt. Hierbij wordt ook behandeld hoe u een AI project opzet en hoe u de kans op succes kunt vergroten.

Onderwerpen dag 2:

 • Wat zijn de verschillende AI methodes en technieken? Hoe werken die?
 • Hoe haalt u waarde uit data?
 • Wat is de AI workflow?
 • Het zet u een AI project op?
 • Hoe maakt u een AI project succesvol?

Dag 3. Van probleem naar oplossing

Tijdens dag 3 combineert u alles wat u heeft geleerd. Daarbij leert u ook probleemoplossend te denken.

Onderwerpen dag 3:

 • Van probleem naar oplossing
 • Het denkpatroon van een AI engineer
 • Wie en wat heeft u nodig voor een AI project?
 • Praktisch denken vanuit de AI technieken
 • Het AI project canvas
Neem contact op voor meer informatie

Uw docent

Tieme Goedendorp

Tieme heeft een achtergrond als AI engineer en ervaring opgedaan als data analist. Om bedrijven te hoeden voor veel gemaakte fouten en valkuilen heeft hij voor Mikrocentrum de cursus Artificial Intelligence voor managers opgezet. Hiervoor heeft Tieme een praktische werkwijze ontwikkeld die streeft naar snel resultaat en veel leren.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
16-03-2023
23-03-2023
30-03-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
13:30
21:30
€ 1590
3

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ervaringen van cursisten

Prachtige locatie alles keurig verzorgd. Cursus geeft goed inzicht in de materie en interessant om de laatste ontwikkelingen op dit gebied te volgen.
Cor van Vliet, Signify
Dit was een goede introductie cursus AI voor managers. Prettige docent met kennis van zaken. Meer kennis- en ervaring deling tussen deelnemers zou een goede toevoeging zijn, met name ook rond 'unstructured data'
Aart Houweling, Etteplan

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer u meerdere medewerkers in uw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij u op locatie te organiseren. Een goede afstemming op uw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze opleidingsmanager denkt graag met u mee!

Heeft u interesse in een bedrijfsintern traject? Onze opleidingsmanager Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij u op bezoek.

Blogs en Nieuws