• 27 november 2020
  • Leestijd: 2 minuten

Een leven lang leren: Jan Brouwerens heeft op 89-jarige leeftijd de cursus Tribologie afgerond!

89-jarige cursist - leven lang leren

‘’Een leven lang leren’’ is niet zomaar een gezegde, bewijst Jan Brouwerens. Hij rondde dinsdag 17 november 2020 de Mikrocentrum cursus Tribologie af op 89e jarige leeftijd! Bent u benieuwd wat Jan van de cursus vond en wat hij in de toekomst nog allemaal van plan is? Lees hier het interview over zijn ervaringen.

Hoe bent u bij deze training terechtgekomen?

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in tribologie en wilde mijn kennis hierover opfrissen en verbreden. Toen ben ik op zoek gegaan naar cursussen over dit onderwerp en ben ik bij Mikrocentrum uitgekomen.

Wat vond u van de cursus Tribologie?

Heel interessant, het heeft veel toegevoegd in de dingen waar ik interesse in heb. Ik vond het hoogst interessant om alles nog een keer te bekijken en uitgelegd te krijgen. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen, ik vind vooral de ontwikkelingen die gemaakt zijn in de techniek hiervan heel interessant. Een grote studie in de tribologie, heb ik nog nergens anders gezien.

Door de aangescherpte corona maatregelen zijn we van klassikaal lesgeven moeten switchen naar online lesgeven. Hoe heeft u dit ervaren?

Het grootste deel ging prima, maar sommige dingen gingen wat lastiger.

Welke dingen waren lastiger?

Mijn laptop is wat verouderd dus die moet ik nog wel even laten nakijken en updaten. De online les vond via ZOOM plaats waarbij een medewerker van Mikrocentrum me telefonisch goed heeft begeleid. Hierdoor was online deelnemen uiteindelijk toch mogelijk.

Bent u van plan om nog een andere cursus bij Mikrocentrum te volgen?

Ja, als het aansluit op het onderwerp waar ik veel mee bezig ben, zou dat inderdaad kunnen. Ik vind tribologie zo interessant en wil hier nog veel informatie over vergaren. Misschien dat ik hier zo nu en dan ooit zelf nog een verhaal over kan vertellen in mijn omgeving.

Zou u de cursus ook aanbevelen aan anderen?

Zeker, maar dan moet je of een bepaald vakgebied hebben waar je veel met dit onderwerp te maken hebt of er veel interesse in hebben. Dat is wel echt nodig om deze cursus goed te kunnen volgen.

Anton van Beek, docent Tribologie bij Mikrocentrum:

‘’Ik ben er trots op dat je naar mijn cursus gekomen bent en ben heel blij dat je interesse hebt in dit vakgebied. Ik vind het ook heel dapper dat je zo actief nog met deze dingen bezig bent.''

Bent u ook geïnteresseerd in de cursus Tribologie?

De cursus Tribologie geeft u kennis en inzicht in alle aspecten die bepalend zijn voor de levensduur, de prestatie en de betrouwbaarheid van machines en apparaten. Na afloop bent u in staat producten te ontwerpen die voldoen aan de hoogste prestatie- en betrouwbaarheidseisen

Klik hier voor meer informatie